УКР РУС

Ураган Харрі. Чому Кейн – найкращий гравець АПЛ у 2017 році

26 грудня 2017 Читать на русском

"Футбол 24" зібрав найкрутіші досягнення нападника Тоттенхема Харрі Кейна у 2017 році, які доводять, що принаймні в АПЛ йому не було рівних.

Найкращий снайпер світу

Кейн став найкращим бомбардиром 2017 року, забивши 56 голів у 52-х матчах за клуб та збірну. 49 разів Харрі відзначався у футболці Тоттенхема (лише тричі з пенальті) а ще 7 результативних ударів оформив за команду "трьох левів".

Перший, хто покінчив з 7-річною гегемонією Мессі та Роналду

Кейн став першим гравцем за останні 8 років, який зумів забити у календарному році більше голів, ніж Лео Мессі чи Кріштіану Роналду. Аргентинець у 2017-му наколотив 54 голи, а португалець – 53. Крім цього, "ураган" Кейн залишив позаду таких супербомбардирів як Едінсон Кавані (53) та Роберт Лєвандовскі (53).

Найкращий бомбардир в історії АПЛ за календарний рік

Кейн у 2017-му році наколотив в АПЛ 39 голів та побив, здавалось, вічний рекорд Алана Ширера. Легендарний форвард, виступаючи за Блекберн, забив 36 м'ячів у далекому 1995 році.

Ширер: Кейн – заслужений рекордсмен

Король хет-триків

Харрі Кейн став першим гравцем, якому вдалось оформити 6 хет-триків за календарний рік в АПЛ. При цьому, 24-річний англієць може пишатися ще одним унікальним досягненням – він два рази у році відзначався хет-триками у двох матчах поспіль. Загалом же нестримний Харрі має на своєму рахунку вже 8 хет-триків в АПЛ, стільки ж як у Тьєррі Анрі та Майкла Оуена. Більше за Кейна хет-триків у елітному англійському дивізіоні оформлювали лише Роббі Фаулер (9) та Алан Ширер (11).

Найкрутіший гол Кейна за версією Кейна

З-поміж усіх своїх 56-ти голів у календарному 2017-му році Кейн вважає найкращим м'яч у ворота Хаддерсфілда. Тоді Тоттенхем здобув розгромну гостьову перемогу з рахунком 4:0, а Харрі оформив дубль блискучим пострілом з-за меж штрафного майданчика.

Символічна збірна першої половини сезону АПЛ 2017/18 – версія Goal.com, де домінує Манчестер Сіті