УКР РУС

УПЛ: У відповідальних представників Динамо відсутні порозуміння і контакт зі своїми фан-угрупованнями

27 липня 2017 Читать на русском

Українська Прем'єр-ліга відповіла Динамо на лист щодо організації заходів безпеки та охорони громадського порядку на матчі за Суперкубок України-2017.

Суперкубок України 2017
завершено
-

"УПЛ висловлює повагу ФК Динамо Київ за вагомий внесок у розвиток футболу в Україні.

Динамо висловило свою позицію щодо заворушень на матчі за Суперкубок України-2017

Нажаль, в останнім часом на стадіонах України спостерігається тенденція чисельних порушень правил поведінки фан-угрупуваннями ФК Динамо Київ, як у матчах національного чемпіонату так і міжнародних змагань під егідою УЄФА, що негативно впливає на комфортне перебування на стадіоні глядачів, відвідуваність, фінансову складову клубу та інше.

ФК Динамо Київ лише за минулий чемпіонат, за рішеннями КДК ФФУ, сплатив штрафи на суму понад мільйон гривень, а матч 1-го туру ЧУ сезону 2017/18 Динамо – Чорноморець пройшов за порожніх трибун. КДК ФФУ та УЄФА неодноразово застосовували до ФК Динамо Київ дисциплінарні санкції за неналежну поведінку вболівальників, у тому числі пов’язану з проявами расизму, неонацизму та інших проявів дискримінації.

Ярмоленко – ультрас Динамо: Що ви робите на***?

Вказане свідчить про повну відсутність порозуміння та контакту відповідальних представників ФК Динамо Київ зі своїми фан-угрупуваннями.

Виходячи з цього, викликає здивування позиція відповідального за безпеку та роботу з вболівальниками керівника клубу щодо трактування діючих регламентів ФІФА, УЄФА, ФФУ з цього питання.

Більшість інформації, викладеної в зазначеному вище листі, базується на домислах та припущеннях і не відповідає дійсності. У листі відсутні будь-які посилання на регламентні норми ФФУ та УПЛ щодо обов’язків клубу по роботі з вболівальниками та відповідальність за їхню поведінку.

Генінсон: Прикро, що купка неадекватних компрометує всіх динамівських уболівальників

З метою притягнення до відповідальності осіб, що скоїли правопорушення на матчі Суперкубку, пов’язаних з використанням піротехнічних засобів, демонстрацією забороненого банеру з зображенням "кельтського хреста", кидання сторонніх предметів в ігрову зону на фан-секторах Динамо просимо ретельно переглянути відеоматеріали, надіслані на адресу клубу, встановити конкретних осіб та вжити заходів, відповідно до пункту 30 статті 11 Регламенту УПЛ, яким за клубом "залишається право самостійно ухвалювати рішення щодо недопущення на стадіон окремих осіб, які раніше порушували правила поведінки та дії яких становили загрозу безпеці та порядку на стадіоні".

Водночас, УПЛ розгляне будь-які пропозиції ФК Динамо Київ щодо змін до регламентних норм, дисциплінарних правил та інших документів, що врегульовують питання, пов’язані із організацією роботи з вболівальниками, забезпечення комфорту, безпеки та сервісу глядачів при проведенні футбольних матчів в Україні", – йдеться у листі на офіційному сайті УПЛ.