УКР РУС

УПЛ офіційно оголосила перші підсумки зустрічі клубів – визначили долю команд, які найбільше постраждали від війни

27 травня 2022 Читать на русском

Керівництво та клуби української Прем'єр-ліги завершили зібрання, на якому обговорювалися потенційні сценарії проведення наступного сезону.

На офіційному сайті УПЛ з'явилися підсумки зібрання, які можна виділити у наступні тези:

– Всі клуби одностайно зійшлися в головному питанні: футболу в Україні — бути!

– Остаточне рішення щодо формату чемпіонату, країни проведення та ігрового календаря буде прийнято за результатами роботи профільних робочих груп та консультацій із владою України та військовими адміністраціями. Те саме стосується подальших перспектив чемпіонату юнацьких команд.

Динамо, Шахтар та інші учасники єврокубків прагнуть провести УПЛ за кордоном – два клуби поповнять еліту

– Було вирішено закріпити за Маріуполем і Десною місця у українській Прем’єр-лізі. Всі учасники зустрічі одноголосно підтримали цю ініціативу.

– Виходячи зі складної ситуації в країні через військову агресією РФ, на сезон 2022/23 років буде розроблений і ухвалений тимчасовий спеціальний регламент, який буде передбачати умови проведення змагань у нинішній ситуації.

– Також піднімали питання тендеру медіа-прав УПЛ. Керівництво ліги доповіло клубам, що перемовини щодо купівлі прав на трансляцію чемпіонату тривають, потенційні партнери продовжують виражати зацікавленість та відкриті для плідної співпраці на вигідних фінансових умовах. Більш детальні перемовини будуть продовжені після затвердження місця проведення та формату чемпіонату.

Росія напала на Україну: вражаюче рішення щодо УПЛ, Шахтар втрачає лідера (LIVE)