УКР РУС

УПЛ: насичене міжсезоння

22 червня 2015
Автор: Роман Клименко

Літня пауза традиційно доволі коротка і швидкоплинна, тому клуби УПЛ роблять усе, аби їх гравці і відпочити після тяжкого сезону встигли, і перед новим чемпіонатом форму не розгубили.

Тож, як українські команди готуються до майбутнього футбольного року, куди збираються на збори та на чому роблять головний акцент – розглянемо у нашому сьогоднішньому матеріалі!  

 

Динамо (Київ)

Як повідомляє офіційний сайт «динамівців», єдиний навчально-тренувальний збір чемпіони проведуть в Австрії (прихопивши з собою талановитого Сергія Мякушка) з 29 червня по 13 липня, а вже 14-го числа підопічним Реброва доведеться зійтися з «Шахтарем» у битві за Суперкубок.

Наразі відомо про шість запланованих контрольних поєдинків, які пройдуть в містечках Швац і Єнбах. Графік – доволі цікавий і насичений:

2 липня  «Динамо» - «Університатя» (Румунія)

3 липня  «Динамо» - «Шкендербеу» (Албанія)

6 липня  «Динамо» - «Карабах» (Азербайджан)

7 липня  «Динамо» - «Айнтрахт» Б (Німеччина)

10 липня  «Динамо» - «Фортуна» (Німеччина)

11 липня  «Динамо» - «Вікторія» (Чехія)        

Приємна новина: абсолютно усі матчі киян будуть показані у прямій трансляції на офіційному клубному «ютубівському» каналі. Не пропустіть!   

Шахтар (Донецьк)

Поки бразильські збірники «Шахтаря» билися у Копа Америка - їхні партнери набиралися сил, аби вже сьогодні, тобто 22 червня, розпочати підготовку до вкрай важливого сезону 2015/16. Треба ж титул повертати!

«Гірники» одразу ж вилітають на збір до австрійського Гоінгу, де пробудуть до 3 липня. За цей час «помаранчево-чорні» проведуть три спаринг-матчі:

27 червня  «Шахтар» - «Нефтчі» (Азербайджан)

30 червня  «Шахтар» - «Шкендербеу» (Албанія)

2 липня  «Шахтар» - «Айнтрахт» Б (Німеччина)

Вже 4 липня підопічні Луческу стартують в турнірі під назвою «LOTTO Lubelskie Cup», який відбудеться у Любліні (Польща). Спочатку «Шахтар» проекзаменує «Шльонськ» (Вроцлав), а наступного дня в залежності від результату першого поєдинку «гірники» зіграють або в фіналі, або в матчі за «бронзу» з кимось із пари «Монако» - «Ганновер».

І наостанок донеччани завернуть до Швейцарії, де спробують перемогти у «Valais Cup 2015»:

7 липня  «Сьон» (Швейцарія) - «Шахтар»

9 липня  «Базель» (Швейцарія) - «Шахтар»

Дніпро (Дніпропетровськ)

Наразі «дніпряни», які провели воістину суперсезон, перебувають на заслуженому відпочинку. Ще після гри останнього туру сезону 2014/15 проти «Говерли» наставник «Дніпра» Мирон Маркевич зазначив, що команда розпочне збори 20 червня. Щоправда, трохи згодом з’явилася інформація, що колектив збереться пізніше, 28 червня, причому не у Винниках (Львівська область), а – у більш «статусній» Австрії.

Як раніше повідомляв наш сайт, «дніпряни» мають намір зіграти «товарняк» з фіналістом минулорічного розіграшу Кубка Нідерландів – «Зволле». Орієнтовно матч відбудеться 11 липня у місті Хасельт. Продовжуємо стежити за новинами!

Зоря (Луганськ)

Підопічні Вернидуба приступили до роботи 17 червня, зібравшись на стадіоні «Торпедо». На них очікувало поглиблене медичне обстеження, після чого «чорно-білі» розпочали перший етап підготовки, який пройде безпосередньо у Запоріжжі і завершиться 23 червня (в цей день о 17:00 на стадіоні «Торпедо» буде проведено перший літній спаринг-матч, суперником стане «Олександрія»), а вже 25 числа колектив візьме курс на Птуй. Я не сварюся – це містечко таке у Словенії, яке «Зоря» облюбувала для навчально-тренувальних зборів.

Календар запланованих спарингів (звісно, можливі зміни):

28 червня  «Зоря» - «Відеотон» (Угорщина)

1 липня  «Зоря» - «Олімпія» (Словенія)

4 липня  «Зоря» - «Партизан» (Сербія)

Готуватися є до чого: не так багато часу залишилося до старту луганчан у Лізі Європи, та й календар внутрішніх змагань хоч і не найважчий, проте при своїй швидкоплинності розслабитися не дасть. Тож першочергове завдання, нарівні з вирішенням проблем комплектації – максимальна підготовка до гри у режимі «через два на третій».

Додому «Зоря» повертається 10 липня.

Ворскла (Полтава)

Ще один майбутній учасник Ліги Європи, полтавська «Ворскла», мав у своєму розпорядженні три тижні вихідних. З відпустки вони повернулися в неділю, 21 червня, тоді ж і розпочали підготовку до насиченого сезону. На банду Сачка чекає «втягуючий» збір з дворазовими заняттями на заміській НТБ у селищі Марки, після чого хлопці відправляться до Словенії, де протягом двох тижнів тренуватимуться на улюбленому спа-курорті Рогашка Слатіна (на фото), розташованому в 80 кілометрах від столиці Любляни. 

Також у Полтаві на 26 червня запланований контрольний матч між «Ворсклою» і  «Олександрією». Щоправда, де саме і о котрій годині відбудеться гра – питання відкрите. Наразі ж на головній арені міста продовжується ремонт: замінюють крісла, проводять фарбувальні роботи - словом, все для того, аби вже невдовзі «ворскляни» змогли достойно розпочати євросезон! Аби дали дозвіл на проведення домашніх матчів у Полтаві…

Металіст (Харків)

Харків’яни під керівництвом нового тренера вже працюють над поверненням найкращих кондицій, аби у новий сезон увійти у хорошій формі.

Щоправда, через кардинальні зміни у тренерському штабі виник цікавий курйоз: Рахаєв встиг відпустити тоді ще своїх підопічних до 20 червня, в той час як «новоприбулий» Севідов переніс дату початку зборів на п’ять днів раніше. Тому не всі гравці прибули вчасно: поки партнери по команді знайомилися зі штабом і розпочинали передсезонну підготовку, інші ще ніжилися під пекучим сонцем на морях і океанах.

Коротко - про плани. Спочатку команда тренуватиметься у дворазовому режимі на базі у Високому до 24 червня включно (на цю дату заплановано спаринг з краматорським «Авангардом»). А вже 26 числа стартують другі збори, які пройдуть в Ужгороді, адже, за словами Севідова, «там гравцям легше переносити літню спеку». Бюджетно і просто, але головне, що - клуб живий. Все інше - вже деталі.

Металург (Запоріжжя)

Запорізька команда розпочала підготовчу роботу однією з перших: вже 15 числа «металурги» зібралися на власній навчально-тренувальній базі, де на них чекали медогляд і дебютне заняття.

Спочатку планувалося провести збір закордоном, але згодом було прийняте рішення залишитися в Запоріжжі, тож формально підготовка команди, яка у новому футбольному році постане перед уболівальниками у суттєво зміненому варіанті, до майбутнього сезону продовжиться аж до 12 липня. Попередньо відомі спаринг-партнери «Металурга»: це луганська «Зоря», «Суми» і харківський «Геліос».

Олімпік (Донецьк)

Як раніше зазначав Роман Санжар, у майбутньому сезоні ми побачимо суттєво оновлений «Олімпік», адже зі старого складу залишаться далеко не всі. Будівництво колективу і підготовку до чемпіонату тренерський штаб проведе в селищі Щасливе (Київщина) – і на цьому фоні навіть ужгородський вояж «Металіста» виглядає в кілька разів цікавіше і симпатичніше. Але керівництву «олімпійців» видніше: можливо, зекономлені кошти підуть на придбання кількох гравців хорошого (як для команди-середняка) класу? Побачимо згодом.

Волинь (Луцьк)

Наразі «хрестоносці» відпочивають після виснажливого футбольного року і накопичують сили напередодні старту передсезонної підготовки. Інформації про плани – мінімум: наразі лиш відомо, що підчас домашніх зборів «волиняни» запланували товариський матч з тернопільською «Нивою».

Металург (Донецьк)

Тут все просто і складно водночас: до останнього моменту вирішувалося питання зі злиттям/перейменуванням/заміною донеччан і «Сталі», тому тема підготовки до наступного чемпіонату, як це не банально звучить, відходила на другий, а то і третій план. Розібратися б у цьому хитросплетінні!

Розібралися: 21 червня колектив цих двох команд зустрівся у Пущі Водиці, де футболістам було представлено нового тренера – 37-річного Володимира Мазяра. За кілька днів стане відомо, хто саме увійде до складу оновлених «металургів», а поки ж всі хлопці тренуватимуться двічі на день, аби показати себе у всій красі.

Календар найближчих спарингів:

24 червня  «Металург» Д – «Олімпік»

26 червня  «Металург» Д – «Динамо-2»

Чорноморець (Одеса)

«Моряки», вийшовши з відпустки 16 червня, залишаться готуватися в Одесі на власній базі в Совіньоні. Імена спаринг-партнерів наразі невідомі, зате повідомляється, що близько десяти футболістів «Чорноморця», у яких завершився термін дії контракту, вже залишили клуб. Кого візьмуть їм на заміну? Будемо уважно слідкувати.

Говерла (Ужгород)

На офіційному сайті «Говерли» традиційно важко знайти потрібну інформацію. Ось і про плани команди на міжсезоння там – абсолютна тиша. Все іде до того, що підопічні Грозного (кого він тренуватиме, враховуючи суттєві кадрові проблеми? Наразі питання комплектації вирішується) готуватимуться на Закарпатті. Тут є свій плюс, адже поруч тренуватиметься «Металіст», матчем/матчами з яким можна урізноманітнити робочий процес...

Карпати (Львів)

Як повідомляють зі стану «зелено-білих», команда вже вийшла з відпустки і займатиметься на базі у Брюховичах до 23 липня. Тренування допоможуть «карпатівцям» якнайкраще увійти у робочий ритм, аби вже на словенських зборах (де зіграють, зокрема, з «Црвеною Звездою», «Хайдуком», «Олімпією», «Сараєво» та ВАК-ом) вони змогли повноцінно підготуватися до наступного чемпіонату. 

Олександрія

19 червня гравці ФКО розпочали роботу, аби у всеозброєнні підійти до старту в УПЛ. Як зазначив головний тренер «олександрійців» Олег Шаран, якого визнано кращим тренером Першої ліги 2014/15, колектив буде тренуватися безпосередньо у рідному місці, адже «тут є хороші умови для цього, багато футбольних полів належної якості і база, аби підготуватися достойно».

Окрім вищезгаданих спарингів з «Зорею» і «Ворсклою», новачки Прем’єр-ліги планують 1 липня зустрітися з «Зіркою» (наразі матч під питанням), а 3 липня в Олександрії відбудеться одразу дві гри: спочатку хлопці Шарана зійдуться з «Миколаєвом», а потім поміряються силами з криворізьким «Гірником». 9 і 10 липня – завершальні контрольні поєдинки: в суперниках (попередньо) – «Черкаський Дніпро» і «Гірник-Спорт». Насичено!  

 

Роман КЛИМЕНКО