УКР РУС

УПЛ хоче створити єдиний пул – трансляторами можуть стати канали "Футбол 1"/"Футбол 2", "UA:Перший" та "2+2"

4 липня 2017 Читать на русском

Українська Прем'єр-ліга веде переговори про створення єдиного телевізійного пулу з усіма 12-ма клубами УПЛ.

За інформацією "Футбол 24", Прем'єр-ліга веде переговори про створення єдиного пулу з усіх 12-ти клубів УПЛ.

Канали "Футбол 1"/"Футбол 2" і "UA:Перший" запропонували клубам певну суму за всі телевізійні права, з розподілом 12-ти клубів порівну на двох трансляторів – 6 на 6. Сума за повний пул для розподілу між клубами перевищує минулорічну пропозицію від "плюсів" і ТК "Футбол" (102 млн гривень) як мінімум на 40%.

На пропозицію потенційних трансляторів і Прем'єр-ліги поки не відповіло згодою Динамо. Очікується, що київський клуб залишиться на каналі "2+2". Однак УПЛ веде переговори з "плюсами" про компромісний варіант, при якому канал збереже єдиний стандарт показу чемпіонату України, наприклад, певна кількість камер, єдина графіка, титри і так далі.

Якщо на "2+2" залишиться тільки Динамо, телеканали "Футбол 1"/"Футбол 2" можуть отримати 6 клубів УПЛ, "UA:Перший" – 5 команд.

Також на "2+2" можуть залишитися Карпати. У львівського клубу діючий договір з "плюсами" ще на один сезон. Але не виключений варіант розірвання даного контракту.

Крім того, за інформацією "Футбол 24", на "2+2" може залишитися Зоря. Луганському клубу запропоновано приєднатися як до пулу команд "плюсів", так і до каналів "Футбол 1"/"Футбол 2" і "UA:Перший".

Руководитель управления спортивных проектов 1+1 Медиа Степан Щербачев: Есть мнение, что прошедший сезон имел наименьший интерес за последние 10 лет