УКР РУС

УПЛ хоче провести Суперкубок України на рівні фіналу ЛЧ

5 червня 2018 Читать на русском

Організатори Суперкубку України 2018 року обіцяють футбольне свято за зразком фіналу Ліги чемпіонів у Києві.

"Суперматч в супермісті на суперстадіоні" та заклик до вболівальників від Грімма

"Вже стало традицією проводити матч за Суперкубок України в Одесі. І в усьому, що пов'язано з Суперкубком є префікс "супер": це супермісто, суперстадіон, суперматч, суперемоції. А матч між українськими грандами Динамо та Шахтарем – це завжди безкомпромісний матч.

Нещодавно Київ приймав фінал Ліги чемпіонів і для нас цей матч є взірцем того, як саме має бути організовано та проведено футбольне свято найбільшого масштабу. Як і на фіналі ЛЧ, ми б хотіли, щоб вболівальники повністю заповнили стадіон, палко підтримували свої команди та насолодилися як матчем, так і передматчевим шоу.

Зі свого боку ми приділимо багато уваги безпеці на стадіоні, щоб не було ніяких інцидентів. І ми закликаємо вболівальників, щоб вони підтримували свої команди коректно і з повагою, щоб усі могли насолодитися тим дійством, яке буде відбуватися на полі", – сказав президент УПЛ Томас Грімм на прес-конференції у вівторок, присвяченій проведенню Суперкубку України-2018.

Програма перед матчем: фан-зони, музична зірка, турнір з віртуального футболу та забіг

Віце-президент УПЛ Маркіян Ключковський розповів про заходи, які передуватимуть матчу за Суперкубок України-2018.

В центрі Одеси на Приморському бульварі будуть організовані фан-зони, де вболівальники зможуть прийняти участь в різноманітних конкурсах та активностях. Буде запрошена зірка "першої величини, яка поєднує сучасний стиль та деякий традиційний одеський шарм" для виступу на матчі. Її ім'я поки що тримається в секреті і буде оголошено згодом.

Вкотре буде проведений форум Football Experience Exchange по обміну досвідом у сфері футболу.

"Делегати з країн Європи, Азії та Північної Америки будуть розповідати про свій досвід діяльності у футболі. В цій роботі прийматимуть участь представники наших клубів, маркетингових партнерів, спонсорів, компаній, які працюють у Європі та світі. Буде можливість обговорити останні тенденції та аспекти сучасного футболу", – зазначив Ключковський.

Також вкотре разом з компанією New Balance УПЛ проведе легкоатлетичний забіг. Крім того, на стадіоні Чорноморець відбудеться Кубок УПЛ з віртуального футболу в грі FIFA18 на консолях PS4.

Трансляція на рівні плей-офф ЛЧ

Директор каналів "Футбол 1/2" Олександр Денісов зазначив, що матч Шахтар-Динамо за Суперкубок України буде транслюватися в максимально високій якості, які дозволяють технічні можливості каналу.

"Матч буде зніматися і транслюватися в форматі плей-офф Ліги чемпіонів. Тобто це навіть не груповий раунд, а плей-офф. Буде кілька superslow-камер, будуть повтори і все те, як ми звикли робити", – підкреслив він.

Денисов сказав, що є і нові ідеї, на якими будуть працювати. Він також додав, що канал "Футбол" продовжив угоду з УПЛ і наступні три сезони буде бродкастером Суперкубку України.

Деякі факти та цифри

Слоганом цьогорічного Суперкубку буде "Обери свій колір". М'яч Суперкубку – Furon Destroy від New Balance. Ціни на квитки стартують від 90 грн. Переможець Суперкубку отримає 1 млн грн, фіналіст – 500 тис. грн.