УКР РУС

УПЛ. 1 тур. Анонс матчів неділі

15 липня 2012 Читать на русском

Полтавці приймають криворіжців, "каноніри" зіграють на "Донбас Арені", а Олег Лужний у Дніпропетровську дебютує в офіційних матчах за "Таврію".

"Ворскла" - "Кривбас"

15. 07. 2012. 17:00. Стадіон "Ворскла" імені Олексія Бутовського. Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

В Полтаві зійдуться колективи, які в літнє міжсезоння зазнали значних змін. "Ворсклу" після закінчення минулої першості покинув Микола Павлов, а на його місце прийшов Вадим Євтушенко. Команда недорахувалась таких футболістів основи як Оберемко і Ребенок, які підписали контракти з "Металістом". За крок до переходу в елітні клуби знаходяться лідери полтавців Селін та Безус. Новий головний керманич "зелено-білих" раніше заявляв, що завданням "Ворскли" на сезон є потрапляння в Лігу Європи, проте без цих гравців виконати поставлені цілі буде вкрай непросто.

Разом з тим, під час літніх канікул тренерський штаб Євтушенка провів непогану селекційну роботу. Зокрема, "Ворскла" поповнилась аж сімома новачками. Тож наскільки нові придбання виправдають себе і чи зможуть "зелено-білі" в першому ж матчі нового сезону показати команду гру та взаєморозуміння, побачимо вже сьогодні в поєдинку у Полтаві.

"Кривбас" же переживає кризовий період ще від минулого чемпіонату. Навесні команда разом з Юрієм Максимовим спромоглася набрати тільки один заліковий пункт. Цього літа криворіжців очолив Віталій Кварцяний, однак новий коуч покинув розташування клубу ще до початку нової першості. На звітну ж гру "Кривбас" виведе старий-новий наставник Олег Таран. В міжсезоння команду покинули аж 7 футболістів, в тому числі голкіпер Бойко, який повернувся в київське "Динамо". Місце ж Дениса в рамках воріт, скоріш за все, займе Андрій Тлумак, який перейшов "Кривбас" на правах вільного агента.

Суперники провели 32 матчі між собою. 11 разів перемогу святкували полтавці, в 10-х зустрічах перевага була на боці гостей, ще скільки ж ігор закінчились нічиєю.
 

Травмований: Селін ("Ворскла")

Онлайн трансляція "Ворскла" - "Кривбас"

 

"Шахтар" - "Арсенал" (К)

 

15.07. 2012. 19:00. Стадіон "Донбас Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Проти чинного чемпіона України підопічним Кучука буде дуже непросто. "Арсенал" влаштує і нічия на "Донбас Арені", проте за неї ще потрібно поборотися. Прогнозовано "гірники" гратимуть першим номером на полі, гості ж шукатимуть ключі до воріт П'ятова, граючи від оборони та використовуючи контратаки.

Основною ударною силою команди Луческу будуть бразильці, зможе суттєво допомогти в атаці і Марко Девіч, який став найгучнішим трансфером "гірників" в цьому міжсезонні. За "гармашів" на поле, найімовірніше, вийдуть такі досвідчені та зіграні виконавці як Шацьких, Ковпак, Флореску, Кобахідзе, Мазілу. "Шахтар" гратиме тільки на перемогу, адже вчора свої три очки здобули прямі конкуренти донеччан "Металіст" та "Динамо".

Статистика зустрічей команд нараховує 34 матчі. Тотальна перевага тут на боці "Шахтаря" - 20 тріумфів. 9 разів колективи не змогли визначити сильнішого на полі, тоді як в 5-х дуелях перемогу святкували кияни. Цікаво, що в другому колі минулого чемпіонату "гірники" розгромили "канонірів" з рахунком 5:0, що може послужити додатковим фактором, який мотивує для команди Кучука.
 

Онлайн трансляція "Шахтар" - "Арсенал" (К)

 

"Дніпро" - "Таврія"

 

15.07. 2012. 19:30. Стадіон "Дніпро Арена". Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

Гра в Дніпропетровську стане першим бойовим хрещенням для наставника "Таврії" Олега Лужного. Між собою зустрінуться два амбітні колективи, які претендують на верхні місця в турнірній таблиці. Тому нас очікуватиме безпринципова боротьба на "Дніпро Арені". Команди, скоріш за все, діятимуть обережно, надійно прикриваючи свої тили та захисну лінію, а результат протистояння, цілком ймовірно, вирішить і один забитий м'яч.

На боці Хуанде Рамоса буде досвід роботи в колективі та вищий індивідуальний рівень футболістів. Сімферопольці ж мають в своєму складі таких досвідчених виконавців як Назаренко, Калініченко, Єзерський, однак і з цими гравцями досягти позитивного результату буде вкрай непросто.

До слова, головним придбанням гостей в це міжсезоння став шведський хав Густав Свенссон, "Дніпро" ж вратило Каверіна та Шахова, однак взяло в оренду гравця збірної України Олександра Алієва.

Сьогоднішні опоненти провели 69 очних зустрічей. Дніпропетровці 39 разів перемагали "Таврію", тоді як в 12-х поєдинках успіх був на боці сімферопольців. 18 ігор між суперниками закінчились мировою .  

Дискваліфіковані: Матеус, Стрініч (обоє - "Дніпро")

Онлайн трансляція "Дніпро" - "Таврія"

 

Підготував Ярослав Семків