УКР РУС

"Упеелівські фішки". Каніболоцький - стопами Вальдеса

23 квітня 2013 Читать на русском

Всі готуються до півфіналів Ліги чемпіонів і обговорюють трансфер Ґьотце в "Баварію", а ми вам пропонуємо згадати найефектніші моменти туру в Україні.

"Чорноморець" догрався

Календар допоміг "Чорноморцю" піднятись на височезне п’яте місце. Але як тільки настав час зіграти проти сильних супротивників – одесити посипались. Тепер вони зісковзнули з п’ятої сходинки і участь в єврокубках опинилась під загрозою. Тому не виключено, що півфінальний матч проти "Дніпра" може стати для "моряків" не просто шансом поборотись за трофей, а останньою можливістю здобути європутівку.

А для того, аби грати на євроарені – потрібна концентрація всіх гравців команди. Про це шедевральним голом натякнув одеситам Шав’єр.

Змова проти "Карпат"?

"Зелено-білі" неухильно котяться на дно. Так, поразка 1:4 від "Арсенала" була, можливо, десь і незаслуженою, але багато хто думає, що п’ятиочковий гандикап над "Говерлою" дозволить втриматись Львову в еліті.

Та знову своє слово скаже календар. Адже в наступному турі "Говерла" прийматиме "Арсенал", а вже через тур – "Карпати". Хтозна, які можуть діяти зараз брудні домовленості між різними клубами? За сприятливих для закарпатців обставин, вже після 27 туру у зоні вильоту можуть опинитись саме львів’яни.

Тут же фішка. Ґоляссо у ворота карпатівців від Богданова.

"Кривбас" склав зброю

Поразка криворіжців в Запоріжжі стала ледь не головною сенсацією туру. Однак, здається, гравці "Кривбасу" просто зрозуміли, що їм вже ніхто і ніщо не допоможе, а гроші потрібно якось заробляти (if you know, what I mean). Сумно це все, сумно. Кажуть, група дніпропетровських інвесторів зацікавилась клубом, дай Бог, аби клуб, подібно "Арсеналу", було врятовано.

Блохін перестраховується

Впевнена перемога над "Зорею" не дала приводу Олегу Володимировичу полегшено зітхнути, адже боротьба за срібні медалі продовжується. Більше того, наставник динамівців не виключив ймовірності того, що цей сезон стане найпровальнішим для "Динамо" за усі часи незалежності й кияни таки не посядуть друге місце. Щоправда, в понятті Блохіна це означає "впасти, аби піднятися вище"…

Дострокове чемпіонство – справа честі

"Шахтар" дуже хотів оформити четвертий поспіль тріумф у ворожому Дніпропетровську, втім і для "Дніпра" було вкрай важливо не дати зробити цього "гірникам". Ну, по-перше, суто із припципових позицій, а по-друге, аби мати кращі шанси в боротьбі за путівку в Лігу чемпіонів.
Завершилось протистояння внічию і по суті нікого не задовольнило (крім вболівальників, які побачили футбол найвищого ґатунку).

Що буде далі? Усі говорять про те, що "Шахтар" захоче допомогти "Металісту" посісти другу сходинку в чемпіонаті, аби "насолити" "Динамо", одначе мислити так – дурість. Хіба в минулому сезоні "Металіст" хотів помилувати донеччан в передостанньому турі, коли для тих йшлося про долю чемпіонства? "Шахтар" тоді ледь виніс ноги із Харкова і заслужено виборов золоті медалі. Так буде і цього разу. В кожної із нашої топ-четвірки вже виділився бренд, ім’я клубу, тому жодних допомог не буде. Крім того, нема сумнівів, що "Шахтар" замовить святковую церемонію, аби в рідних стінах порадіти черговій перемозі. Тож кожен битиметься за свій престиж.

Те саме стосується і зустрічі "Динамо" з "Дніпром" - в разі осічки "Металіста" кожна із цих команд отримає нагоду. А в разі поразки харків’ян і перемоги "Дніпра", на фініші наш очікує найбільш захоплююча розв’язка за багато років.

Опа Вальдес стайл

Про що думав Каніболоцький, коли почав "водитись" у власному карному із мегашвидкісним Матеусом? Хотів допомогти своїй команді, стати героєм мемів, звернути увагу "Барселони"? Все, крім останнього, Антону вдалось.

Сподіваємось, цей випадок стане наукою для воротаря. Бо ще одна помилка і далі на Антона очікує захоплююча поїздка в оренду в Маріуполь. Хоча, хтозна, можливо "Іллічівець" вийде в Лігу Європи і все вже буде не так погано?

Северин Стецюк