УКР РУС

"Упеелівські фішки". Хочеш в Лігу чемпіонів - пройди "Кривбас"

20 березня 2013 Читать на русском

Претендентам на срібні нагороди, а відтак і путівку в Лігу чемпіонів, потрібно вирішити загадку криворізького клубу, аби отримати бажану перепустку в найпрестижніший турнір Європи.

"Шахтар" досі  на іншій планеті

Донеччани з мотивацією чи без, а вони залишаються чемпіонами і беззаперечними лідерами українського чемпіонату. В суботу вони довели, що знаходяться на кілька голів вище суперників, навіть перебуваючи далеко не в найкращому гуморі. Розмови про відхід Луческу, виліт з Ліги чемпіонів, гра в півноги, не завадили "гірникам" розбомбити "Чорноморець", якому експерти роздавали стільки авансів. Луческу поставив гру підопічним так, що на автоматі вони довгий час можуть грати і без нього. Як "Барса" без Пепа. Не вічно, звісно, але сезон-другий без Містера, схоже, "Шахтар" може ще відіграти на звичному рівні. Хоча, можливо, це і омана…

Честь понад усе

Знаєте, хто буде найбезкомпроміснішою командою весни? Запорізький "Металург"! "Козаки", незважаючи на повністю безнадійне турнірне становище, борються самі з собою, б’ються за вболівальників і честь клубу та кожного з партнерів. Принаймні, у грі з "Карпатами" вони віддали себе і заробили пункт. Він не поможе їм врятуватись від вильоту, звичайно, але тут йдеться про інше. "Металург" не дозволить собі грати вальяжно в жодній з тих ігор, що залишились. І зауважте, що по духу і силі, вони нічим не поступаються командам з середини таблиці. Тому майбутнім суперникам не варто з пихою підходити до ігор проти МЗ.

Прокидаємось

На Заході України все ще бунтує зима, але вітчизняні команди помаленьку прокидаються. Кумедно, незграбно, та все ж. Першими, як і годиться, згідно кліматичних умов, протерли оченята футболісти в Криму, де "Таврія" і донецький "Металург" наваляли один одному сім м’ячів.


"Кривбас" на стражі срібла

Люблять криворіжці покепкувати над лідерами чемпіонату. То з "Дніпром" 0:0 зіграли, то з "Динамо" "одинички" розписали, то "Шахтар" лиш на додаткових хвилинах з перемогою відпустили… І от знову "бах"! Застрелений "Дніпро", причому на власному полі.

Ну, так, були потім розмови про погане суддівство і жахливий газон… Так, панове, а як ви хочете грати в Лізі чемпіонів з таким-то полем? Як ви хочете грати в Лізі чемпіонів - з лояльним суддівством? Ніколи! Українські "запродані" арбітри здаватимуться милими істотами в порівнянні з європейськими веббами, кашшаями, чакирами та іншими відомими персонажами.

Фразу з інтерв’ю Ротаня про бажання грати в чемпіонаті СНД коментувати спеціально не будемо, "спихнемо" все на емоції.
А "Металіст", який завдяки осічці "Дніпра" вистрибнув на друге місце, вже мріє про чемпіонський гімн на ОСК…

Однак хитра усмішка криворізких хлопців "з-за кута" вже проглядається: в наступному турі Маркевич і команда зустрінуться з "Кривбасом". Блохін наче би і мав би потирати руки в очікуваннях випередити харків’ян, однак в киян гра проти "Чорономорця". Тож не факт, що "Дніпро" при таких розкладах зможе знову повернутись на другу сходинку. Так що в цих перегонах усе попереду.

Бонуси

Ярослав Ракицький в п’ятницю нарешті зіграє за збірну. Проте дотепникам начхати, вони продовжують жартувати над Яріком за його попередні прогули.

Олег Лужний проти експертів телеканалу "Футбол". Обережно! Відео перевантажене заангажованістю, заздрістю та жорсткістю.

Фанати сімферопольської "Таврії" винесли однозначний вердикт кремлівському проекту...

А чи знали ви?

Київське "Динамо" вже не програє 5 поєдинків в УПЛ, а не пропускає цілих 198 хвилин! Вражаюча статистика киян у цьому чемпіонаті…

Северин Стецюк