УКР РУС

Унікальний музей футболу з більш ніж 5000 експонатів відкриють в Одесі

22 серпня 2016 Читать на русском

Еммануїл Ганєв, творець музею футболу в Одесі, розповів "Футбол 24" про його відкриття вже невдовзі, з нагоди дня міста.

"У нас перший музей був площею 380 квадратних метрів, але він дуже постраждав через пожежу у прилеглому барі (восени 2013 року, внаслідок пожежі, музей було практично повністю зруйновано, – прим. "Футбол 24"). Ми хочемо відкрити новий музей, який буде більшим за розмірами і розташований на території футбольного скверу.

У 2014 році місто виділило нам 1 гектар зеленої зони і ми зробили сквер футболу. Зараз ми відкриваємо музей футболу загальною площею 1200 кв.м. На відкриття музею, яке повинно відбутись 2 вересня, запрошено президента ФФУ, міністра спорту, президентів ПФЛ і УПЛ. Подія є частиною програми дня міста, її відкриватиме мер.

Є дуже багато експонатів українського та світового футболу. Моя колекція складається із 1800 шарфів та інших предметів, починаючи з 1878 року – фотографії, кубки. У нас будуть і тематичні "куточки" (серед них є присвячені журналістам і суддям). Також є футбольна форма різних часів. Крім того, музей буде місцем проведення зустрічей з футболістами, ветеранами та інших заходів. Два зали музею представлятимуть історію одеського та світового футболу від минулих років до наших днів.

Нам надсилають різну футбольну атрибутику, і загальна її кількість становитиме більш ніж 5000 екземплярів. Серед них програмки до матчів, футболки, шарфи, автографи та багато іншого", – сказав Еммануїл Ганєв.

Власник унікального музею Пеле у Луганську Микола Худобін: "Три дні тримали в підвалі, катували, обіцяли вбити. Мене врятував музей"