УКР РУС

ЛЧ нереальна – воскресіння з мертвих, сльози, прокльони та диво: реакція європейських ЗМІ і фанатів на Аякс – Тоттенхем

9 травня 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Тоттенхем та Аякс подарували черговий феноменальний камбек в ЛЧ 2018/19. Команда Почеттіно створила епічне диво на останніх секундах півфінального матчу в Амстердамі. Це було навіть краще і непередбачуваніше, ніж епічна "Гра престолів".

Лондон стає першим місцем, де відразу 3 клуби знають. що таке фінал Ліги чемпіонів. А все тому, що Тоттенхем дотиснув Аякс у божевільній грі на виїзді. Лукас Моура вивів "шпор" у фінал на 90+6 хвилині. Ніхто за всю історію турніру не забивав вирішальний гол у плей-офф ЛЧ в основний час пізніше, ніж 26-річний бразилець! Маурісіо Почеттіно у ролі Короля ночі з "Гри престолів", який магічним чином воскрешає своїх воїнів з того світу, сльози геніальної амстердамської молоді, яка все контролювала більшу частину протистояння з лондонцями – мабуть, найзнаковіші кадри та меми дня.

Аякс – Тоттенхем – 2:3 – відео голів та огляд матчу

Інший бік медалі. Гравці Аякса тішили всіх у цьому хороброму сезоні ЛЧ, але полягли у битві

De Telegraaf: Амстердам плаче – як це могло не вийти?

Солодкий сон завершився надзвичайно болючим способом. Аякс вів у рахунку 2:0 (3:0 за сумою), і здавалось, що квитки у Мадрид вже можна резервувати. Як це взагалі могло не вийти? Амстердам у сльозах, майже всі Нідерланди, закохані у футбол, відчувають розчарування. Захопливий матч до останніх секунд. Аякс вилетів у півфіналі, але вболівальники переважно пишаються командою.

Цвях у труну... газети

Цікаво, що журналісти цього видання, розташованого в Амстердамі, уже підгтотували шпальти ранкової газети, коли рахунок був 2:0. "Мадрид, ось ми йдемо. Яка абсолютно геніальна ніч", – мали кричати заголовки. "Ви повинні розуміти, що в Голландії наші газети мають швидше піти до друку. Ви думаєте – все готово, поки не настає 95-а хвилина. Це ніби цвях у труну газети". Годі й уявити собі їхній шок, коли все настільки перевернулось!

Het Parool: Футболісти Аякса ще довго лежали на полі, а трибуни неймовірно відреагували

Наші футболісти не зможуть зіграти у фіналі вперше за 23 роки. Аякс вів 2:0, але за 15 хвилин другого тайму Лукас Моура зрівняв рахунок. Він же і викинув команду за борт на останніх секундах компенсованого часу. Після фінального свистка гравці почули оплески. Футболісти, однак, все ще знесилено лежали на полі. Дейлі Блінд блукав зі слізьми на очах. Фанати заспівали на честь Аякса і подякували команді Тен Хага за цей неймовірний єврокубковий сезон.

Algemeen Dagblad: Амстердамці думали, що вже не варто хвилюватись – настає похмілля

Аякс вів 2:0, а мешканцям Амстердаму здавалось, що вже нема, про що хвилюватись. Та Тоттенхе зрівняв за декілька хвилин, а імпульс у цій битві дав Лукас Моура, який оформив хет-трик на останній хвилині. Футболісти Аякса лежать на газоні – полеглі проклинають і плачуть. Вони були такі близькі до здійснення своїх мрії, до фіналу Ліги чемпіонів. Трибуни подякували за цей фантастичний сезон аплодисментами. Такий красивий і захопливий єврокубковий розіграш, після якого настає гігантське похмілля.

Marca: Боже, бережи Лігу чемпіонів

Черговий феноменальний результат підтвердив, що це змагання – унікальне і недоторканне. У Мадриді на Ванда Метрополітано ми побачимо англійський фінал завдяки драматичній ремонтаді. Боже, бережи Лігу чемпіонів – алюзія на британський гімн, який просто повинен прозвучати у столиці Іспанії вже 1-го червня.

AS: Яка ж велична ця ЛЧ

Почеттіно дякує... футболу і називає своїх гравців героями. Видання захоплюється величчю цього турніру.

The Telegraph: Тепер це диво Моури

Почеттіно був одягнений у все чорне, немов на похорон, але все завершилось його фієстою. Він взяв приклад з Клоппа та Гварідіоли, святкуючи обличчям вниз переможний гол Моури, який переслідуватиме Аякс століттями. Як можна було програти, коли ти володієш м'ячем за хвилину до кінця? Англійські ЗМІ відзначають, що це справжнісінький подвиг Тоттенхема. Другий вечір поспіль фанати ЛЧ стають свідками якогось нереального англійського дива.

"Лукас століття". Французький L'equipe фокусується на героїчному Моурі, який грав за ПСЖ, але виявився не потрібен клубу, що тільки мріє бодай про фінал Ліги чемпіонів.

Daily Mail вважає, що "останні 48 годин Ліги чемпіонів вийшли з-під пера сценаристів знаменитого серіалу "Гра престолів". Хоча жодне перо не здатне створити такої драми. У "Грі престолів" були дракони, тут – люди з плоті і крові".

BBC певним чином продовжує тему серіалу: "Тоттенхем виглядав мертвим і похованим. Почеттіно впав на коліна після ночі, яка посперечається за звання найбільш приголомшливої драми хіба що з неймовірною перемогою Ліверпуля над Барселоною".

"Шпори" повертаються з того світу.

У соцмережах також порівнювали здатності аргентинського тренера воскрешати мерців з магією Короля ночі. Щоправда навряд чи сам Почеттіно в захваті від такого порівняння, судячи з розвитку сюжету серіалу. І все ж жоден з хітових телепроектів останнього місяця не зрівняється з цією Лігою чемпіонів.

Ліга чемпіонів – найкращий турнір на планеті? Ви можете обрати лише змінити колір, але варіант і так буде один: "так".

Хтось тут раптово погорів посеред їхнього шляху до фіналу...

"Вони мали рацію, у нас є ген Барселони", – іронізують над зірками Аякса Де Лігтом і Де Йонгом, яких влітку чекають на Камп Ноу. Друзі по нещастю

Лише вдруге в історії суто Ліги чемпіонів ми побачимо англійський фінал. Востаннє це було протистояння Лемпарда з Роналду, а тепер – ну скажімо, Салах проти Еріксена.

Просто найкраща ЛЧ в історії, без варіантів. Такого екшену з фантастичними сценаріями ще ніколи не було.