УКР РУС

Ультрас відродженої "Таврії" обурились можливим призначенням тренером українця, який прийняв громадянство Росії

30 серпня 2016 Читать на русском

Фанати сімферопольського клуб написали відкритого листа до керівництва українського футболу щодо ситуації з головним тренером новоствореної "Таврії".

"Відкрите звернення Ультрас Таврії до Президента ФФУ Павелка А.В, Віце-Президента ФФУ і Президента ФФК Куніцина С.В.

Ми цілком вітаємо новину про відродження нашої сімферопольської "Таврії" в Чемпіонаті України серед аматорів і дякуємо всім причетним до цієї події!

Але нас турбує, і вкрай обурює інформація про те, що команду може очолити Сергій Шевченко – тренер, який має громадянство країни, що окупувала Крим і міста на Сході України, країни яка щодня вбиває наших співгромадян.

Сергій Шевченко під час окупації півострова вже встиг і не погребував побувати біля керма фейкового клубу "ТСК", створеного в Сімферополі і представленого кримської громадськості як відроджену "Таврію", парадоксально тільки, що її знищено було своїми ж руками. Курс "ТСК" був від початку спрямований на виступи в російському чемпіонаті, але своєчасна реакція української сторони й УЄФА змінила і риторику окупанта – тепер це називається всекримським футболом, в дійсності – внутрішнім регіональним футболом без майбутнього. Паралельно зі зміною орієнтирів кримського футболу за течією плив і Сергій Шевченко, який виступає в першості Росії з футболу, тим самим де-факто підтримавши окупацію Криму, тоді як вболівальники "Таврії" змушені були покинути свої будинки, а деякі піти на фронт захищати свою країну від окупанта.

Ми звертаємося до керівництва "Таврії" та Федерації Футболу України звернути увагу на ситуацію, що склалася і не допустити появу в нашому клубі і в українському футболі пособника окупантів. Ми в жодному разі не хочемо своєю заявою зашкодити крихкому процесу відродження клубу, а лише просимо дотримати морально-етичних норм при призначенні Головного тренера, щоб не кидати тінь на хороший почин, а також уникнути конфліктів у майбутньому", – йдеться в заяві сімферопольських ультрас на Фейсбук.

Сергій Шевченко народився у Херсоні, тренував "Севастополь" і "Таврію", а також виводив охтирський "Нафтовик-Укрнафту" в елітний дивізіон чемпіонату України, але після анексії Криму прийняв російське громадянство

Федерацію футболу Криму відновлено, "Таврія" розпочне свої виступи в аматорському чемпіонаті України

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях