УКР РУС

Ультрас "Райо Вальєкано" розповів, як і чому воював за бойовиків на Донбасі

21 лютого 2017 Читать на русском

Член іспанських фанатських угруповань, зокрема "Райо Вальєкано", Серхіо Бесерра розповів про свою участь у військових діях на Донбасі.

Серхіо Бесерра у 2014 році приїхав в Україну, аби воювати на стороні бойовиків на Донбасі. Іспанець провів серед бойовиків 4 місяці у батальйоні "Восток", потім – в "Привиді".

"Я вболівальник "Райо Вальєкано". Близько шести років перебував у фанатському русі. Зокрема, в угрупуванні фанів "Райо Вальєкано". Пішов з нього – перед відправкою на Донбас.

Відправився в Ростов і вже звідти перетнув український кордон. Російський солдат тоді сказав мені, що якщо я поїду на Донбас, то не зможу повернутись на територію Росії. А якщо і повернуся, то тільки в дерев'яному ящику.

Іспанці на Донбасі – щоб протистояти фашизму і допомагати місцевим жителям.

Скільки іспанців було на Донбасі? Невідомо. Після арештів в Іспанії люди почали їздити підпільно. В "Привиді" нас було 10 чоловік. Але в інших групах на Донбасі було навіть більше.

Чому фанати "Райо Вальєкано" ненавидять Зозулю? Через те, що він підтримував саме "Азов".

Чи планую повернутися на Донбас? Зараз війна зупинилася через Мінськ. Не знаю, наскільки корисний я там буду", – пояснив Бесерра.

Зозуля: Фашизм? Це тоді, коли люди за гроші їдуть у чужу країну вбивати