УКР РУС

"Ультрас Карпат протягом усього матчу демонстрували зневагу", – Львів жорстко розкритикував дії фанів суперника в дербі

24 вересня 2018 Читать на русском

ФК Львів висловив обурення поведінкою вболівальників Карпат під час дербі. Фанів "зелено-білих" звинуватили у зневазі до футболу, команд, людей, які відвідали матч, і міста.

Львівське дербі в рамках 9 туру УПЛ завершилося нічиєю 1:1. На полі була рівна гра, а найпримітнішою подією матчу стало фаєр-шоу ультрас Карпат. Через велику кількість диму арбітр змушений був перервати зустріч на 6 хвилин, після чого поєдинок продовжився.

Львів не проігнорував цю ситуацію і вирішив розкритикувати фанів принципового суперника, які нібито намагалися зіпсувати свято місцевого футболу та показували зневагу до всіх дійових осіб матчу.

"Ми – фанати, ми – не вівці": Карпати заперечили, що банер – справа рук їхніх фанатів

"Святу львівського та західноукраїнського футболу не зуміли зашкодити навіть витівки ультрас Карпат, які протягом усього матчу демонстрували зневагу до українського спорту №1.

У першу чергу, до футболу, як масового явища, в якому беруть участь не тільки футболісти, але й офіційні особи матчу, і люди, що забезпечують безпеку протягом спортивного заходу, і представники ТБ, і багато інших осіб, залучених у проведенні гри. Використання піротехніки на стадіонах є грубим порушенням регламентних норм вітчизняних футбольних змагань, адже ці засоби можуть загрожувати як людському здоров’ю, так і цілісності матеріально-технічних засобів.

По-друге, до футбольних команд, які стали мимовільними жертвами обставин того, що матч між ФК Львів та Карпатами було перервано на 6 хвилин, а, за рішенням арбітра, футбольна зустріч і взагалі могла бути скасована. Більше того, гравцям обох команд довелося протягом тривалого часу грати у футбол в умовах обмеженої видимості та дихати викидами газів, що супроводжуються використанням піротехніки.

Тобто, ультрас Карпат завдали свідомої шкоди здоров’ю футболістів обох команд-учасниць львівського дербі.

По-третє, до людей, які завітали на стадіон, аби насолодитися спортивним видовищем. Вболівальники приходять на футбол, щоб отримати задоволення від побаченого на полі. Навряд чи люди купуватимуть квитки на спортивну гру, якщо не будуть впевнені у власній безпеці під час знаходження на стадіоні.

У більшості серед тих, хто переглядав львівське дербі з трибун, були родини з дітьми, які неодноразово пережили неприємні миттєвості під час вибухів петард, що летіли з секторів ультрас Карпат.

Це неповага до людей, які на рівних правах спостерігають за футбольною грою, але змушені страждати через дикунську поведінку групи фанів. Це варварські дії, які не мають нічого спільного зі спортом, і при цьому відштовхують людей від відвідувань футбольних матчів у майбутньому. Неповага до людей, що тебе оточують, є зневагою до суспільства, в якому ти живеш.

І четверте, але найважливіше – до рідного міста. Ультрас Карпат зазіхнули на святе – символ рідного міста, який присутній на емблемах як ФК Львів, так і Карпат. Протягом матчу вони палили футболки та шалики із символом Лева – міста, звідки походять їх сім’ї, де батьки свого часу подарували їм життя", – йдеться у заяві на офіційному сайті ФК Львів.

Динамо прорвало, Ворскла на підйомі, а Раванеллі не витримав українських реалій – підсумки 9 туру УПЛ