УКР РУС

Ультрас "Динамо": Те, що одна людина прийшла на стадіон у масці, не дає права підписувати під ці дії весь сектор

27 квітня 2017 Читать на русском

Ультрас "Динамо" прокоментували скандальну ситуацію, що виникла після матчу 26 туру УПЛ проти "Шахтаря".

"Після матчу "Динамо" – "Шахтар" минулого тижня і нашої акції #білашиза низка ЗМІ в гонитві за сенсацією вирішила назвати цю акцію расистською. Журналісти просять підтвердити чи спростувати цей факт, тому аби не витрачати час на кожного, ось позиція нашого руху:

1. На нашій трибуні ніколи не було і ніколи не буде місця толерантності. Але нам не потрібно кожного разу виставляти напоказ свої погляди – всі і так про них знають.

2. Акція #білашиза була присвячена виключно підтримці команди, саме такий посил ми вкладали в напис "100% білий!" на банері, саме так ми пояснювали суть акції футболістам, коли просили їх записати відео з запрошенням на стадіон. Максимум білого кольору, адже це – основний колір команди, і гравці виходили на поле саме в ньому. Акцію "приходь на стадіон в білому" ми розпочали ще кілька років тому, і подібні банери з’являлись на трибуні не раз. Ось вам для прикладу фото за 2013-й рік...

3. Те, що одна людина прийшла на стадіон в масці, яка так привернула увагу журналістів, не дає їм права підписувати під ці дії весь сектор. Якби ми хотіли влаштувати публічну демонстрацію – таких масок на секторі було б дві тисячі.

А любителі сенсацій нехай краще копають в сторону корупції в нашому футболі, бо тема расизму вже трохи приїлась. Висмоктування новин з пальця вже не викликає нічого окрім посмішки. От тільки хтось досі продовжує платити за подібні статті...", – йдеться у заяві ультрас "Динамо".

Британські ЗМІ надали міжнародного розголосу свастиці, портрету Гітлера та вбранню Ку-клукс-клану на матчі "Динамо" – "Шахтар"

Нагадаємо, “Шахтар” мінімально переміг “Динамо”. Дивіться відео гола і огляд матчу. Сергій Ребров та Паулу Фонсека прокоментували результат зустрічі. Матч відвідали рекордне число вболівальників за останні два сезони.

"Динамо" звернулось до поліції через фанатів з нацистською символікою на матчі з "Шахтарем"

Поведінку вболівальників на матчі "Динамо" – "Шахтар" розглянуть Комітет з питань стадіонів та КДК ФФУ