УКР РУС

Укуси, удари нишком, расизм. Топ-9 скандальних вчинків Луїса Суареса

6 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" згадує найгучніші моменти, в яких уругваєць поводився нечесно, нерозумно, підло, а іноді і просто брудно.

1. Навмисно вдарив Хуанфрана ногою

Найсвіжіший скандал, який стався в матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів "Барселона" - "Атлетіко". Суддя порушення не побачив, але, не виключено, що Суарес отримає заслужене покарання постфактум.

2. Вкусив Баккала

Ще під час виступів за "Аякс" Суарес вперше проявив себе як "канібал". Тоді він вкусив на полі суперника - Оттмана Баккалла.

А його природжений артистизм вже тоді почав розкриватися.

3. Вкусив Івановича

Під час виступів за "Ліверпуль" Луїс продовжував кусатися. У 2013-му році постраждав захисник "Челсі" Браніслав Іванович.

4. Вкусив К'єлліні

Укус, який дорого обійшовся Суаресу. Після того, як футболіст залишив сліди своїх зубів на плечі італійця Джорджо К'єлліні, уругваєць був дискваліфікований на 9 матчів своєї збірної, а також відлучений від футболу на 4 місяці.

5. Вдарив Хару

У відбірковому турнірі до ЧС-2014 Суарес "відзначився" в матчі проти Чилі, нишком ударивши в обличчя Гонсало Хару. Суддя цього не помітив.

6. Вдарив ногою Скотта Паркера

Легким переляком відбувся Суарес, коли зарядив ногою в живіт Скотту Паркеру з "Тоттенхема". Суддя цей епізод бачив, але оцінив дії гравця "Ліверпуля" лише жовтою карткою.

7. Поскандалив з Евра на ґрунті расизму

У 2012 році вступив у перепалку з французом Патрісом Евра, в ході якої сказав слово "negro" ("чорний" з іспанської). Евра поскаржився, Суареса дискваліфікували на 8 матчів за расизм. Після цього уругваєць не потиснув руку гравцеві "Манчестер Юнайтед" під час наступної зустрічі.

Втім, Луїса зрозуміти можна, тому, що Евра - той ще "троль".

8. Відібрав гол у Неймара

Розіграш пенальті у виконанні пари Мессі-Суарес в матчі "Барселона" - "Сельта" привів у захват весь світ.

Але пізніше з'ясувалося, що такий розіграш тренували між собою Мессі і Неймар, а Суарес, як то кажуть, вліз, куди не просили. І трохи все не зіпсував! Адже він ще й завчасно вбіг до штрафного, через це гол-шедевр, взагалі варто було скасувати. Це не скандал, але дурість, так.

9. Врятував Уругвай від голу, вибивши м'яч з воріт рукою

Гра рукою, звичайно, порушення правил. Але вона того варта!

Вибивши м'яч з воріт збірної Уругваю в чвертьфінальному матчі проти Гани, Суарес на батьківщині став національним героєм. Адже Асамоа Гьян з "точки" вдарив у поперечину, а в серії післяматчевих 11-метрових перемогли латиноамериканці. І вийшли в півфінал!

Руслан Меженський, Футбол 24

Футболка Тарасова, укуси Суареса і пиво Віди. Топ-11 ідіотських вчинків в світі футболу