УКР РУС

Україну порівнюють зі Сталлоне та хвалять Коноплянку. Огляд іспанських ЗМІ

13 жовтня 2015 Читать на русском

Провідні спортивні видання Іспанії перебувають у захваті від гри найближчого резерву "Червоної Фурії" проти України, однак чимало компліментів за свою гру отримали і лідери "синьо-жовтої" дружини.

Розпочнемо не зі столиці, а з Севільї, де місцева преса вкотре співає оди хавбеку "рохібланкос" та збірної України Євгену Коноплянці. Найбільшої похвали за чи не найкращу гру у відборі до Євро-2016 Коно дісталося від видання Estadio Deportivo. "Квіти для Коноплянки" - під таким заголовком з'явилася стаття, присвячена матчу збірних України та Іспанії. 

"Коноплянка не зумів врятувати свою команду від поразки та стикових матчів, однак справив хороше враження своєю грою. Він був двигуном атак України, постійно комбінував. Але, без сумніву, він здатний на ще більше. Немає нічого дивного, що після такої гри він удостоївся похвали від обох наставників збірних після матчу. Зокрема, Фоменко заявив, що увесь світ побачив, як добре грав Коноплянка і йому дуже шкода, що Євген не зумів відзначитись. Натомість, Дель Боске підкреслив, що саме завдяки таким великим гравцям на флангах, як Ярмоленко та Коноплянка, українці створили чимало моментів поблизу воріт Де Хеа. Будемо сподіватися, що незабаром Коноплянка повністю акліматизується в Іспанії та продемонструє свою найкращу версію і в "Севільї", - завершує Estadio Deportivo.

Головною дійовою особою збірної України Коноплянка став і для севільського видання El Desmarque, яке відзначає, що попри поразку своєї команди Євген провів класний поєдинок.

"Коноплянка провів на полі усі 90 хвилин, добре почуваючись на звичному для себе лівому фланзі. Євген був лідером своєї команди і організував декілька небезпечних атак поблизу воріт Де Хеа, який у цей вечір був непробивним. Однак, Коноплянка змусив страждати щасливого дебютанта "Червоної Фурії" Маріо Гаспара, затероризувавши останнього своїми швидкісними проривами. Тепер же легіонеру "Севільї" належить битися за право виходу на Євро у раунді плей-офф", - пише El Desmarque.

Натомість, мадридська преса більше уваги приділила гравцям своєї збірної, яка, на думку AS та Marca, знову почала малювати на полі, немов вправний художник. Найбільшої похвали від провідного спортивного видання Іспанії Marca дісталося Іско, Ноліто, Тьяго і, звичайно ж, неймовірному Давіду Де Хеа.

"Чи правильно, що основний воротар МЮ сидить за спиною першого голкіпера "Порту"? Де Хеа продемонстрував неймовірний рівень і ще раз довів, що він заслуговує потіснити із рамки воріт Касільяса. Його сейви стали окрасою матчу з Україною.

Іспанці здивували команду Михайла Фоменка великою кількістю індивідуальних перлів, справжніми витворами мистецтва. Іско, Ноліто та Тьяго показували диявольські штучки і знову повернули Іспанію до часів, коли усі милувалися нашою грою", - із захопленням пишуть журналісти Marca у статті під назвою "Розкіш та Де Хеа".

Виконавча майстерність окремих гравців збірної Іспанії вразила і видання AS, першу шпальту якого прикрасив заголовок "Багато мистецтва та Де Хеа". Однак, журналісти одного з рупорів мадридської преси не забувають нагородити компліментами українську команду, яку порівняли із...Сільвестром Сталоне у фільмах-бойовиках.

"Є багато фільмів зі Сталлоне, де він наносить набагато менше ударів, ніж це зробила Україна (28). Ця інша Іспанія не звикла, що її так можуть бити, однак вона вистояла. Іско, Тьяго та Ноліто показали, що футбол може бути красивим, а Де Хеа став національним героєм Угорщини.

Це було виснажливо і весело, але все завершилося добре - восьмою поспіль перемогою. Україна ж йде у плей-офф, не маючи чим собі дорікнути", - пише AS.

Відзначимо, що найкращим гравцем у складі збірної України AS вважає Андрія Ярмоленка, який, на думку журналістів видання, показав достойну гру під прискіпливим оком наставника "Челсі" Жозе Моурінью, а також не даремно перебуває у полі зору скаутів "Барселони".

Переклав та адаптував Володимир Лесько, Футбол 24