УКР РУС

Українця Яковенка переглядають в данському "Раннерсі"

9 лютого 2016 Читать на русском

22-річний український футболіст Юрій Яковенко прибув на перегляд в розташування данської команди "Раннерс".

"До закриття трансферного вікна ми можемо підписати кількох гравців, які підсилять команду. Запросили на перегляд на зборах українця Юрія Яковенка. Він провів 45 матчів за збірні України від U-16 до U-21.

До цього він грав на Кіпрі, але там пропонують прекрасні контракт, але які потім не виконуються. Яковенко вирішив не продовжувати угоду зі своїм клубом, тому ми можемо його підписати безкоштовно.

Ми слідкували за його грою, знаємо на що він здатний. Але хочемо детальніше вивчити його можливості вже у нашій команді. Знаю, що він талановитий гравець, який зростав в Україні та деякою мірою на Кіпрі. Юрій має всі ті якості, що ми шукаємо: він розуміє гру і має все, щоб закріпитися в основі. Це він уже доводив на рівні молодіжних збірних", - цитує спортивного директора "Раннерса" Оле Нільсена офіційний сайт клубу.

Також за словами спортдира Юрій Яковенко зможе взяти участь у спарингу проти тбіліського "Локомотива", що відбудеться в неділю. Таким чином українець пропустить товариську гру з донецьким "Шахтарем".

Попереднім клубом Юрія Яковенка був "Анортосіс". На Кіпрі українець провів 13 матчів. Розпочинав кар'єру в Україні Яковенко в складі київської "Оболоні". Потім перебрався до французького "Аяччо". У першій команді Юрій провів лише 8 хвилин на полі. Другий сезон він уже захищав кольори другої команди "Аяччо". Сезон 2014/2015 Яковенко вже розпочав у складі "Анортосіса".

Додамо, що данський футболісти українського походження Ерік Святченко перебрався в шотландський "Селтік".