УКР РУС

"Українці не хочуть займатися УПЛ". Директор Олександрії – про те, чому його клуб висунув швейцарця Грімма на посаду президента Прем'єр-ліги

22 березня 2018 Читать на русском
Автор: Андрій Сеньків

Директор Олександрії Дмитро Кітаєв в коментарі Футбол 24 розповів, чому його клуб висунув кандидатуру швейцарця Томаса Грімма на посаду президента УПЛ.

– Мені подобається бачення розвитку УПЛ Грімма. У нього великий досвід правління, він обирає стратегію, по якій розвиваються АПЛ і Бундесліга. Грімм має чіткі тези й готовий працювати.

Олександрія висунула Томаса Грімма на посаду президента УПЛ

– Коли встигли познайомитися з тим, що Грімм хоче робити в Україні?

– Ми з ним зустрічалися й спілкувалися години три. Він приїжджав в Олександрію, подивився на нашу інфраструктуру.

Генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов не підтримує запрошення іноземців в УПЛ, бо вони не знають реалій українського футболу.

– Я теж хотів би, щоб УПЛ займався наш співвітчизник. Але не бачу, що хтось хоче цим займатися. Поспілкувавшись з Томасом, я поставив йому питання про наші реалії. Він каже, що прекрасно розуміє, які вони, й буде пробувати змінювати цю ситуацію і підлаштуватися під них. Грімм запевнив, що б не балотувався, якби не розбирався в цій ситуації й не розумів, що тут відбувається. Він доволі широко відповів на це питання.

– Інші клуби підтримують кандидатуру Грімма?

– Невідомо. Я його підтримую. Поки що я не спілкувався з жодним клубом, мені було достатньо поговорити з Гріммом.

– Що вам найбільше не подобалося під час керівництва УПЛ Володимиром Генінсоном?

– В мене немає негативного досвіду в спілкуванні й роботі з Генінсоном. Мені дуже подобалося, як він працює, його ідеї. Але ті ж самі наші реалії не дозволили втілити їх у життя. У Томаса дуже схожі основні напрямки, як і в Генінсона. На попередніх виборах я підтримував його. Погано, що він вирішив не продовжувати. Якби продовжував, то я, напевно, голосував би за нього.

Нагадаємо, вибори президент УПЛ відбудуться 6-го квітня. Раніше від участі в виборах відмовився нинішній керівник організації Володимир Генінсон. Також можлива участь в виборах колишнього виконавчого директора Шахтаря щодо стратегії та маркетингу Джозефа Палмера.

Зазначимо, що Томас Грімм – швейцарський юрист, який допомагав ФФУ під час організації Євро-2012, а також очолював швейцарську Суперлігу.