УКР РУС

Український захисник змінив Швейцарію на Німеччину

30 червня 2015 Читать на русском

Євген Кононенко, який пройшов школу грецького футболу, переходить у німецький клуб.

Як стало відомо сайту "Футбол 24", 22-річний уродженець Донецька Євген Кононенко змінить швейцарський чемпіонат на німецький.

Євген виступає на позиції правого захисника і півзахисника, а також опорника. У минулому сезоні він грав за клуб "Кройцлінген" у другій міжрегіональній лізі Швейцарії (12 матчів). Боровся за підвищення в класі, але в підсумку його клуб лише за додатковими показниками поступився ФК "Косова" (Цюріх).

Наразі Євген повідомив нам, що з нового сезону гратиме за німецький ФК "Зінген", який виступає у регіональній лізі краю Зюдбаден. Клуб з більш ніж сторічною історією сподівається здобути підвищення у класі і пробитися через місцевий кубковий турнір у Кубок Німеччини, де буде можливість пройти аж до суперників з Бундесліги.

Кононенко народився у Донецьку, але при цьому з дитинства проживає в Греції. До 2013 року він грав за молодіжну команду клубу "Платаніас", а в сезоні-2013/2014, якраз до переїзду до Швейцарії, виступав за друголіговий грецький клуб "Єпископі" з міста Ретімно (острів Крит).

Артур Валерко