УКР РУС

Український голкіпер пішов з "Левадії": "Я був, як кістка в горлі, бо казав правду"

7 травня 2015 Читать на русском

Екс-капітан чемпіонів Естонії Роман Смішко освоюється у новому клубі.

У чемпіонаті Естонії, де нещодавно стартував новий сезон, відбулися кардинальні зміни. Зокрема, 32-річний український голкіпер Роман Смішко, який упродовж чотирьох сезонів захищав ворота "Левадії", здобував з ними чемпіонський титул і грав у єврокубках, змушений був змінити команду, а сама "Левадія" після дев'яти турів посідає лише четверту сходинку у турнірній таблиці.

"У мене закінчився контракт. Спочатку запевняли, що я їм потрібен, а потім сказали, що я - слабкий воротар, і що в "Левадії" будь-хто зможе "на нуль" відіграти, - розповідає "Футболу 24" Роман Смішко. - Подейкують, що одна людина, яка працює в клубі, зробила все, щоб мене прибрати. Гадаю, через те, що я був, як кістка в горлі, бо казав правду і це приносило результат. А ще до мене дослухАвся президент клубу Віктор Левада".

Зараз Смішко "прописався" у клубі "Нарва Транс", який поки що посідає восьме місце з-поміж десяти клубів. У дев'яти матчах український голкіпер пропустив 14 м'ячів. "Влітку треба буде шукати інші варіанти продовження кар'єри, проте розумію, що після такого виступу, як зараз, важко буде на щось сподіватися", - констатує Роман.

До речі, найкращим бомбардиром "Нарви" є інший українець - Володимир Кілікевич із Маріуполя, який останнім часом мешкав у Чернівцях. У його активі - три м'ячі. А ще пліч-о-пліч із українцями виступають сім російських легіонерів + команду тренує російський тренер Олексій Ягудін. "Перепалок на політичні теми між нами не виникає, але відчувається, як обережно вони підбирають слова, коли обговорюються якісь новини", - зауважив Роман Смішко.