УКР РУС

Український футбол переходить в режим економічного існування, - агент Ігор Кривенко

2 березня 2016 Читать на русском

Футбольний агент Ігор Кривенко в інтерв'ю "Футбол 24" поділився своїми думками про перехід українських клубів в новий режим існування.

Футбольний агент Ігор Кривенко розповів "Футбол 24" про зміну пріоритетів в економічному розвитку українських клубів.

"Клуби можуть брати таку економічну модель, наприклад, як в Бельгії. Запросити гравця, щоб він міг грати, розвиватися і отримати від цього футболіста певну віддачу. Мені здається, це перспектива нашого футболу зараз. Незалежно від того, хто буде так працювати - "Карпати", "Олімпік", "Динамо". "Шахтар" за цією моделлю працює. Вони запрошують бразильців, тільки у них трохи інші цінники, скажімо так. Економічна ситуація в країні змушує розглядати футболістів, як товар.

Хотів би сказати, що потрібно розуміти - настала нова футбольна реальність. Скажімо так, клуби переходять на економічну модель існування. Вони можуть витрачати ті гроші, які заробляють, всі починають рахувати гроші. Футбольні клуби будуть брати європейську модель розвитку. Клуби дивляться на те, чи буде футболіст прогресувати, чи зможе потім кудись перейти. А футболісти дивляться, в основному, в сторону Європи.

Окечукву дуже схожий на Брауна Ідейє за фактурою, і навіть зовні, - Кривенко

Наші великі бізнесмени зараз не можуть вкладати ті гроші, які вкладали раніше. Тому зараз вони не можуть проводити такі трансфери, як раніше. Потрібно виходити з економічної ситуації в країні. Всі повинні переналаштовуватися - менеджери, агенти, селекціонери, керівники команд. Уже багато хто переналаштувався".

Серебренніков: У Бельгії благодатний грунт для росту футболістів