УКР РУС

Український арбітр Беккер переніс інсульт в Греції 3 місяці тому – рефері досі нетранспортабельний

25 січня 2019 Читать на русском

Моторошна історія трапилась з українським лайнсменом Сергієм Беккером.

18 листопада 2018 року Сергій Беккер у складі української суддівської бригади отримав призначення на матч Ліги націй Греція - Естонія. За день до гри рефері не з'явився на передматчевому тренуванні, після чого його знайшли у своєму номері з ознаками інсульту.

"Хотів залишитись в УПЛ, проте політична ситуація склалась проти мене". Юрій Вакс – про вилучення Гармаша, російський паспорт та нецензурну лайку на футбольному полі

Українського арбітра одразу доставили в одну з місцевих клінік, потім перевели до реабілітаційного центру в Афінах, де він перебуває і зараз.

До оплати лікування Беккера долучились УЄФА, Федерація футболу Греції, колеги і близькі судді. Наразі український арбітр не може бути перенаправлений на батьківщину з медичних міркувань. ФФУ взяла на себе організацію транспортування Беккера, як тільки це стане можливим.

"На сьогодні всі рахунки, які надав шпиталь за лікування Сергія, оплачені. Зі свого боку ми проінформували лікарів, що, як тільки буде можливість транспортувати Сергія до України, Федерація футболу України візьме на себе відповідні послуги – або переліт, або, в разі неможливості перельоту з медичних причин, оренду відповідного спеціалізованого автомобіля. Також ми розуміємо, що Сергію буде потрібна подальша реабілітація в Україні, й ФФУ готова її оплатити", – цитує генерального секретаря ФФУ Юрія Запісоцького офіційний сайт Федерації.