УКР РУС

Українські команди починають підкорювати Лігу Європи. Анонс

18 вересня 2014 Читать на русском

Слідом за "Шахтарем" свою єврокубкову кампанію розпочинаю й інші українські лідери.

У першому турі Ліги Європи харківський “Металіст” зустрінеться з “Трабзонспором”, “Динамо” зіграє проти “Ріу Аве”, а “Дніпро” поміряється силами з італійським грандом — міланським “Інтером”.
 
Дніпро” - “Інтер” - 20:00, Київ, “Олімпійський”, арбітр - Фелікс Цваєр (Німеччина)
 
Дніпрянам” вже в першому турі Ліги Європи випало дуже непросте випробування. Міланський “Інтер” - команда рівня Ліги чемпіонів, а в Лізі Європи її взагалі можна вважати головним претендентом на титул. Букмекери, власне, в цьому практично не сумніваються. На їхню думку, більше шансів перемогти в ЛЄ мають тільки “Тоттенхем” та “Наполі”.
 
Для “Дніпра” італійські команди не новинка. Не так давно у рамках Ліги Європи дніпропетровці зустрічалися з “Фіорентино” та “Наполі”. Спогади не надто райдужні. З чотирьох матчів вдалося перемогти лише раз — вдома “партенопейців”. Натомість “Інтер” може похвастатися тим, що з шести матчів проти українських команд ще жодного разу не програвав.
 
Обидві команди провели прекрасні матчі у попередньому турі внутрішніх чемпіонатів. “Дніпро” розгромив одного з найголовніших своїх конкурентів харківський “Металіст” з рахунком 5:2, а “Інтер” не залишив жодних шансів “Сассуоло” 7:0. Команда Маркевича наразі посідає другу сходинку чемпіонату, а “Інтер”, маючи вже в своєму активі одну нічию за два тури, пропустив вперед “Юве” “Рому” та “Мілан”.
 
Металіст” - “Трабзонспор” - 22:05, Львів, “Арена Львів”, арбітр - Том-Харальд Хаген (Норвегія)
 
Отримавши заборону від УЄФА проводити міжнародні матчі на рідному стадіоні, “Металіст” зіграє проти “Трабзонспора” у Львові. Через відомі причини, харківський клуб зараз переживає не найкращі часи в багатьох аспектах. "Металіст" помітно ослаб, порівняно з минулим сезоном, і це відбивається на виступах у чемпіонаті, де команда Рахаєва зараз на незвичній для себе восьмій позиції, без шансів програвши в останньому турі “Дніпру”. До цього “Металіст” не зумів відібрати очки й у двох інших українських грандів - “Динамо” та “Шахтаря”. Як підуть справи у Лізі Європи - поки що говорити важко, але матчі раунду плей-офф проти польського "Руху" також не додають оптимізму. Окрім усіх проблем, “Металіст” зіткнувся ще й з кадровими. Сьогодні точно не зіграє Едмар, а також під питанням Гоменюк.
 
Трабзонспор” добре укомплектована команда, якою керує відомий тренер Вахід Халілходжич, що вивів збірну Боснії та Герцеговини на чемпіонат світу в Бразилії, де, щоправда, виступив безуспішно, після чого вирішив прийняти турецький клуб. Влітку турки провели хорошу трансферну кампанію, підписавши таких зірок як Оскара Кардосо та Кевіна Константа. Також слід відзначити в складі турків досвідченого захисника Жозе Босінгву. Однак, на щастя для харків'ян, участь парагвайця та португальця у сьогоднішній грі під питанням. Але і в цій ситуації “Трабзонспор” є грізною силою — в цьому вже встиг переконатися “Фенербахче”, який не зумів обіграти “бордово-голубих” у минулому турі турецької Суперліги.
 
Ріу Аве” - “Динамо” - 22:05, Віла-ду-Конде, “Ештадіу ду Ріу Аві”, арбітр - Стефан Юханнессон (Швеція)
 
На перший погляд, сьогоднішній суперник киян аутсайдер групи J. “Динамо” ж, навпаки, вважають фаворитом, а букмекери навіть прогнозують команді Реброва переш місце в групі. Однак списувати португальців з рахунків — дуже поспішний висновок. Скромна команда з містечка Віла-ду-Конде, яке налічує 30 тисяч мешканців, несподівано захопила лідерство Ліги Сагреш, при цьому забивши в чотирьох матчах 12 голів. Але інша справа — Ліга Європи. “Ріу Аве” - дебютант цього турніру, тоді як кияни знані бійці на євроарені. Португальський колектив навряд чи здатний на великі подвиги у своєму ж першому в історії єврокубковому сезоні, але піднести сюрприз вони однозначно можуть.
 
Щодо кадрової ситуації у київській команді, то тут без змін: Хачеріді, Гармаш та Аруна продовжують відновлюватися від травм і в сьогоднішньому матчі точно не зіграють.
 
Олег Телюк, Football24