УКР РУС

Українські клуби шукають шляхи зменшення виплат гравцям, – юрист

27 березня 2020 Читать на русском

Юрист Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів Юлія Гречко розповіла, як вимушена пауза може відбитися на зарплатах і контрактах футболістів українських клубів.

"Невиплата або неповна виплата зарплати можлива лише, якщо обидві сторони про це домовляться. Так, законодавство передбачає відпустки – щорічні або за свій рахунок. Але також за згодою сторін. Сьогодні ані законодавство, ані регламентні документи в футболі не дозволяють примусового когось звільнити або відправити у відпустку. Такого немає.

Гравці Баварії погодились на суттєве зменшення зарплати заради персоналу клубу

Останні два тижні ми щодня на зв'язку з міжнародними профспілковими організаціями. У тому числі з FIFPro. Вони щодня ведуть опитування, аналізуючи дотримання трудових прав. З першого дня карантину з нами консультуються клуби всіх трьох ліг України – з'ясовують, чи можуть вони відпускати працівників у відпустку за свій рахунок, чи можуть не платити.

Поки жодної скарги від футболістів Другої, Першої та Прем'єр-ліги до нас не надходило. Не було і публікацій від самих футболістів ні в соцмережах, ні в ЗМІ. Принаймні, ми не володіємо такою інформацією. Якщо таке станеться, ми готові допомагати.

Згідно із законодавством, продовжити контракт можна лише за участю двох сторін – клубу і футболіста. Як саме це буде вирішуватися (в умовах ігор чемпіонату влітку), залежить від остаточного рішення виконкому УАФ і окремо ліг – про продовження або про завершення чемпіонату. Але примусово продовжити контракт не можна", – сказала Гречко у коментарі виданню Tribuna.

Барселона вводить шалену економію і продає 8 гравців – наслідки карантину приголомшують