УКР РУС

Україна U-21 без Ротаня яскраво виграла перший матч у 2023 році – 5 голів, дурні пенальті і розкішні дії атаки

24 березня 2023 Читать на русском

Молодіжні збірні України та Данії зійшлися в товариському матчі. Звіт про гру читайте на "Футбол 24".

Товариський матч

Україна U-21 – Данія U-21 – 3:2

Голи: Брагару, 22, Очеретько, 67, Сікан, 90+4 – Квісгарден, 47, К'єргор, 85 (пен.)

Нереалізований пенальті: Фагір, 40 (Данія)

Наша молодіжка проводила свій перший матч у 2023 році. Доводилося обходитися без головного тренера Руслана Ротаня, якого вимушено "підвищили" до націонаьної команди на матч відбору Євро-2024 проти Англії (26 березня). На спаринг проти данців у турецькому Белеку "синьо-жовтих" готували Василь Кардаш, Олександр Мелащенко та Олексій Чистяков.

Україна на Євро-2024 через чорний хід, шанси зросли – секрети Ротаня, парадокси і слабкі місця Англії

Склад також суттєво відрізнявся від того, який півроку тому виборов путівку на молодіжний Євро-2023. Чимала група гравців тепер в обоймі національної збірної – Трубін, Бондаренко, Судаков. Втім, навіть так українці показали гідний виступ проти збірної Данії. Брагару відкрив рахунок в середині першого тайму. Драмбаєв увірвався в карний майданчик і красиво п'ятою відкотив вінгеру Чорноморця, а той не менш ефектно закрутив у дальню дев'ятку.

Друга половина перетворилась на перестрілку, хоча наші хлопці могли пропустити ще до перерви. Данці запресингували "синьо-жовтих" біля карного майданчика, Драмбаєв обрізався, а Дідик збив опонента. На щастя, Вахідулла Фагір з "позначки" вліпив у хрестовину.

Вже на 47-й хвилині данцям таки вдалося відновити рівновагу завдяки ще одній помилці захисників. Ніхто не зміг перехопити кострубату подачу з правого флангу, і Матіас Квісгарден пробив Фесюна ударом в ближній кут.

Провальні дії оборони компенсувалися ефектними в атаці. Очеретько повернув Україні перевагу могутнім ударом з 30 метрів. Під завісу зустрічі "синьо-жовті" вигадали ще один пенальті в абсолютно негострій ситуації – К'єргор не пробачив. Останнє слово все ж було за нашими хлопцями. На 4-й компенсованій хвилині кіпер данців відбив удар В'юнника, але Сікан був першим на добиванні – 3:2!

Наступний спаринг Україна проведе 27 березня проти Італії, а в червні вже стартує Євро-2023. Експериментальна оборона сьогодні навряд потішила тренерський штаб, але якісні дії в атаці дозволили розпочати рік з перемоги.

Україна обіграла Брентфорд у таємному спарингу перед Англією – гол дебютанта приніс Ротаню першу перемогу