УКР РУС

Україна U-21 перемогла Вірменію – команда Ротаня покарала за проросійські вигуки й чекає на плей-офф відбору Євро-2023

12 червня 2022 Читать на русском

Молодіжна збірна України на класі переграла Вірменію у Єревані (2:0). Звіт читайте на "Футбол 24".

Матч у Єревані після нічиєї з Францією вже не мав значення в турнірному плані, адже підопічні Руслана Ротаня втратили шанс виграти групу або хоча б стати найкращою другою командою у кваліфікації на Євро-2023. Очки в зустрічі з вірменами у таблицю других місць не йшли. Україна U-21 очікувала на суперника у плей-офф.

Зірка Реала підтримав Україну, подарувавши гравцям "синьо-жовтих" футболки збірної Франції – емоційне відео

Тренерський штаб "синьо-жовтих" прогнозовано вдався до ротації. Із основних футболістів в старт потрапили тільки Вівчаренко, Супряга та пара центрбеків (Боль-Таловєров). Всі інші позиції віддали резервістам.

Команда Руслана Ротаня за своїм стилем схожа на збірну Шевченка – і вона так же залежна від провідних виконавців у центрі. Без них футбол молодіжки одразу ж скотився до чогось нудного й зовсім неефективного. Низький темп, відсутність просування м'яча і мінімум вривань у штрафний справляли гнітюче враження. Вірмени на тлі такої гри українців поступово знахабніли, ледь не відкривши рахунок: на 25-й хвилині Оганесян пробивав з близької відстані (Фесюн був на місці), а на 26-й господарі забили внаслідок точного кроса на голову Мірзояна – на щастя, в цьому епізоді лайнсмен помітив явний офсайд.

"Синьо-жовті" до перерви мали лишень одне перспективне вривання Брагару на лівий край карного майданчика (голкіпер випередив Максима) та удар Желізка метрів з 13-ти – міг навіть і гол залетіти, якби один із захисників не підставився під м'яч. От і вся гострота. У підсумку, команди відправились відпочивати з нулями на табло.

У першому таймі найбільше емоцій викликав тільки якийсь телепень, який крикнув на весь стадіон "росія!", спровокувавши стримані оплески фанів. Руслан Ротань не збирався пробачати господарів – у роздягальні була проведена потрійна заміна. На поле вийшли два футболісти основи (Судаков і Сич) та Хлань, а на банку присіли Білошевський, Брагару й Капінус.

Наші козаки, своєю чергою, покарали Вірменію швидким голом. Всього за чотири хвилини після старту другого тайму Україна заробила кутовий, Желізко виконав подачу, а Кулієв замкнув її точним ударом головою в ближній кут – 0:1!

Вірмени побігли відігруватись. Вони навіть могли досягти успіху в цій справі. Зокрема, на 52-й хвилині Сімонян виконував обвідний удар з-за меж штрафного, але вийшло занадто слабко. На 54-й же Фесюн парирував перед собою постріл Сімоняна метрів з 20-ти, а Оганесян зіграв на добиванні – стійка врятувала Україну!

Підопічні Руслана Ротаня відповіли на 56-й хвилині: Супряга скинув верхову подачу на хід Хланю, той увірвався на правий край штрафного й опинився практично перед голкіпером, однак замість удару пішов пас вліво на Кухаревича – Микола, однак, втратив м'яч при спробі переграти захисника.

На 60-й хвилині Кухаревич пішов з поля, поступившись місцем Алефіренку. Гра дещо заспокоїлась, хоча явної переваги над Вірменією у нас не було. Втім, на 68-й хвилині вона стала вже й не потрібною, адже Україна забила другий гол – причому забила круто! Супряга прийняв передачу з глибини від Вівчаренка й виконав пас вліво на Кулієва, а Ельдар у дотик запустив м'яч між двох захисників у зону перед штрафним – туди саме увірвався Вівчаренко. Костянтин увійшов на лівий край і впевнено пробив повз голкіпера. 0:2!

Цей удар поставив любителів росії на коліна. Вірменія ще деякий час огризалася, але поступово господарі збились до невмотивованих фолів та з'ясовування відносин. В одному з епізодів справа навіть дійшла до сутички стінка на стінку. Українці, своєю чергою, особливо і не намагалися принижувати господарів третім голом. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу "синьо-жовтих" з рахунком 0:2.

Таким чином, Україна завершила груповий етап відбору до Євро-2023 з 23 очками в таблиці. Наша збірна фінішувала на другій позиції й очікує на плей-офф. Жеребкування буде проведено 21 червня, а матчі зіграють у вересні. Потенційні суперники – Ізраїль, Ісландія, Словаччина та Чехія.

"Він завжди як Термінатор": Петраков зробив це вперше, хвалять всіх окрім одного, є і докір – "це лише Вірменія"