УКР РУС

Україна U-21 без шансів програла Італії – "синьо-жовті" не вразили, Ротань зазнав невдачі другий день поспіль

27 березня 2023 Читать на русском

Молодіжна збірна України зіграла з Італією в контрольному поєдинку. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Товариський матч 28 березня 2023

Італія U-21 – Україна U-21 – 3:1

Голи: Ловато, 18, Коломбо, 71, 82 – Кащук, 68

Стартовий склад збірної України: Нещерет – Лях, Таловєров, Батагов, Вівчаренко – Михайленко, Криськів, Бражко – Кащук, Сікан, В'юнник.

Кілька днів тому "синьо-жовті" у надрезультативному спарингу обіграли Данію, забивши вирішальний гол на останніх секундах. Тоді перемогу молодіжній збірній України приніс Данило Сікан, який сьогодні з'явився з перших хвилин.

Україна U-21 без Ротаня яскраво виграла перший матч у 2023 році – 5 голів, дурні пенальті і розкішні дії атаки

Руслан Ротань, який ще вчора керував діями національної збірної на Вемблі у грі з Англією, встиг прилетіти на поєдинок проти "Скуадри Адзурріні". Наставник застосував масову ротацію, випустивши зовсім інший склад, ніж той, який вийшов проти Данії. Також наша молодіжка втратла низку лідерів – Бондаренко, Трубін, Судаков та Мудрик перебували в національній команді. Не було і травмованого Сича, замість якого на правому фланзі захисту вийшов номінально лівий бек Ростислав Лях.

Вже на перших хвилинах Нещерет вступив у гру, забравши м'яч після дального удару. Голкіпер Динамо підчистив і після помилки Таловєрова, який почав обігрувати у своєму штрафному. Перед тим і сам Руслан ледь не помилився, ризиковано віддавши на партнера. Нервові перші хвилини для "синьо-жовтих". На 18-й Батагов ціною жовтої картки зупинив ривок Канчельєрі, але й це не врятувало Україну від пропущеного м'яча. Фаджіолі навісив зі штрафного, а Ловато перестрибнув Таловєрова і пробив Нещерета. 1:0.

Українці нагадали про себе на 26-й. Криськів класно запустив Кащука, той міг виходити віч-на-віч, але впав після контакту із захисником. Пенальті арбітр не призначив і, схоже, правильно зробив. Забігаючи наперед, це був єдиний гострий момент від України.

Натомість під кінець тайму був призначений небезпечний штрафний у наші ворота. Фаджіолі пробив у воротарський кут – Нещерет все контролював, але удар був неточним. Ще одна обрізка, ще один удар Фадіжолі – Нещерет на місці. Хавбек Ювентуса ледь не забив прямим ударом майже з кута поля – стійка! Забагато помилок у захисті та в центрі поля від "синьо-жовтих" за 45 хвилин. Італія мала відчутну перевагу. Руслан Ротань активно жестикулював у технічній зоні, але уникнути поразки в першому таймі це не допомогло.

По перерві підопічні Паоло Ніколато продовжували "возити" українців. Канчельєрі потужно бив у ближній – Нещерет дотягнувся. Регулярно провалювався правий фланг захисту – лівий оборонець Лях явно некомфортно почувався на цій позиції, а Таловєров не страхував.

Тим несподіванішим став гол України. Підопічні Ротаня класно вийшли з оборони, Кащук отримав довгий пас, але не зміг обіграти суперника. Втім, м'яч відскочив до Олексія, який прошив голкіпера Італії. 1:1, які зовсім не відповідали духу гри.

Але дуже швидко Італія знову вийшла вперед. Впродовж 5-ти секунд "синьо-жовті" тричі дозволили суперникам пробити з меж штрафного. Перший удар потягнув Нещерет, добивання прийняла на себе поперечина а з третьої спроби Лоренцо Коломбо досяг мети.

А на 82-й хвилині нападник Лечче, який належить Мілану, ударом головою зробив рахунок 3:1. Це був останній гол у матчі. Українські футболісти без низки лідерів припустилися великої кількості помилок у поєдинку з серйозним суперником. До Євро ще майже 3 місяці – час на аналіз є.

Нагадаємо, влітку команда Руслана Ротаня зіграє у фінальній частині молодіжного чемпіонату Європи. Суперниками України U-21 у груповому турнірі стануть Румунія, Іспанія і Хорватія. Євро-2023 пройде з 21 червня по 8 липня в Румунії та Грузії.

Ігри Ротаня в Гвардіолу, новачок збірної України – найкращий, сачкування Мудрика