УКР РУС

Україна U-21 – Азербайджан U-21: анонс матчу Меморіалу Лобановського

26 травня 2021 Читать на русском

Збірна України U-21 приймає Азербайджан U-21 на меморіалі Валерія Лобановського. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Слідом за національною збірною України контрольні зустрічі почне проводити і команда U-21. Щоправда, у підопічних Руслана Ротаня не зовсім товариські поєдинки – молодіжка виступає на Меморіалі Лобановського. Не можна сказати, що для наших футболістів колись було важливо перемогти у ньому, але бодай якась турнірна мотивація на такому рівні необхідна.

Ротань оголосив заявку молодіжної збірної України на Меморіал Лобановського

До меморіалу "синьо-жовті" підходять із сумнівними результатами за спиною. У березні наші хлопці провели три матчі за п'ять днів, розписавши нічию з Узбекистаном (1:1) й програвши Болгарії (1:2) та Словаччині (2:3). На тлі провальної кваліфікації до Євро-2021 критика тренерського штабу стала гучнішою. Звісно, для молодіжок рахунок поєдинку не повинен бути основним маркером якості роботи, але взагалі без досягнень розвиток також виглядає сумнівним.

Крім того, були питання щодо якості гри. Збірна України U-21 у березні намагалася працювати через контроль м'яча з великою кількістю передач, однак на завершальній фазі атак було занадто мало гострих пасів у карний майданчик. Як наслідок, просідала і якість моментів – при 12-ти ударах у матчі зі Словаччиною "синьо-жовті" награли на 1,05 xG. Проти узбеків було всього 8 передач на просування, 10 ударів і 0,26 xG. Втім, не варто забувати і про плюси – в останніх "товарняках" молодіжка демонструвала високий темп (16-18 передач на хвилину) й грамотно рухалася у двох з трьох третин поля.

Руслан Ротань перебуває у творчому пошуку, підбираючи футболістів під свою основу й намагаючись ставити футбол, притаманний "націоналці". Серед зіркових молодих виконавців з досвідом УПЛ у заявку потрапили тільки Бондаренко, Сікан, Мудрик, Супряга, Очеретько й Снурніцин – всі інші або лишень підбираються до першої команди (Ременяк, В'юнник, Батагов), або представлені у молодіжках. У березні також виділявся Кухаревич, але цей збір він пропускає через травму.

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Півтора роки тому Україна вже зустрічалася з азербайджанцями, зігравши внічию при двох вилученнях, але сьогодні на поле вийдуть зовсім інші команди. Враховуючи важкий сезон,високої інтенсивності від нашої "молодіжки" очікувати не варто, та і серйозної ставки на результат Руслан Ротань не робить – йому важливо просто переглянути футболістів.

Втім, нижче певного рівня Україна U-21 не падає. "Синьо-жовті" можуть програти або зіграти внічию, але це буде конкурентний матч із забитими голами.

Шевченко знайшов нового форварда, Трубін має проблеми: Україна провалила старт підготовки до Євро, але панікувати зарано