УКР РУС

Україна та Росія отримають пропозицію провести товариський матч

5 жовтня 2018 Читать на русском

Збірні України та Росії можуть зіграти товариський поєдинок. Федерації обох країн отримають відповідну пропозицію вже наступного тижня.

Міжнародна організація Sport for all пропонує збірним України та Росії провести товариський поєдинок на нейтральній території. Пропозиція приурочена 27-й річниці встановлення дипломатичних відносин між обома державами, повідомляє Известия.

"Російський гімн зустріли шаленим свистом". Україна обіграла Росію, Бишовець боявся прослушки, а фанати наваляли зайдам

За словами голови організації Яніса Кузінса, офіційно обидві федерації отримають відповідне повідомлення вже наступного тижня. У випадку згоди обох сторін поєдинок може пройти, наприклад, в Сербії.

"Ми вже підготували відповідне звернення до Російського футбольному союзу та Федерації футболу України. Відправлено його буде на наступному тижні. Спорт – це дружба, і попри те, що він повинен залишатися поза політикою, він є важливою складовою для налагодження відносин.

Ми сподіваємося, що всі сторони нас почують і підтримають цю ініціативу. Це було б не менш важливо, якби один проти одного зіграли команди з вищої української і російської ліг. Зовсім не обов'язково, щоб матч проходив під егідою УЄФА, так як Союз європейських футбольних асоціацій у 2014 році прийняв рішення з міркувань безпеки не допускати зустрічей російських і українських команд.

Ми впевнені, що спортивні заходи за участю спортсменів з двох країн можуть проходити в дружній атмосфері", – заявив Кузінс.

Нагадаємо, вже 10 жовтня "синьо-жовті" проведуть товариський поєдинок проти Італії, а 16 жовтня зіграють з Чехією в матчі Ліги націй.

Російський футбольний союз поскаржиться у ФІФА та УЄФА на лозунг "Слава Україні"

Зазначимо, що Україна та Росія ще жодного разу не проводили між собою товариських поєдинків. В історії протистоянь команд є лише 2 матчі відбору до Євро-2000 – в першій грі у Києві українці здолали росіян 3:2, а у Москві суперники після легендарного гола Шевченка розійшлися миром 1:1.