УКР РУС

Україна і Словаччина не виявили сильнішого у матчі відбору до Євро-2016

8 вересня 2015 Читать на русском

Збірна України на виїзді зіграла у нічию з командою Словаччини у матчі відбору до Євро-2016.

В матчі кваліфікації Євро-2016 на стадіоні "Під Дубнем" у Жиліні збірні України і Словаччини зіграли у безгольову нічию.

У першій половині гри словаки якісніше володіли м'ячем, а українці грали "другим номером", сподіваючись на контратаки. Обидві стратегії виправдали себе.

Словаки створювали небезпеку біля воріт П'ятова, але здебільшого після ударів з-за меж карної зони. Контратаки збірної України в основному розганяв Коноплянка. Він же став і автором єдиного і найнебезпечнішого моменту біля воріт суперника. Євген прорвався між двома оборонцями у карну зону і пробив низом у дальній кут, але трохи не вистачило влучності Коноплянці.

Найкращий момент у складі Словаччини вигадав на рівному місці Гамшік. Опинившись першим на підборі Гамшік моментально склався і пробив зльоту по воротах з-за меж карної зони, але у польоті врятував ворота П'ятов. Окрім цього словаки ще два рази завдавали гострих ударів по воротах гостей.

В цілому ж українці не надто вдало розпоряджались м'ячем. Всі передачі були у боротьбу, верхом або взагалі не мали адреси. Індивідуально загострити гру у атаці виходило час від часу лише у Коноплянки. Ярмоленка ж надійно закрили оборонці суперника.

У другому таймі Україна набагато більше володіла м'ячем. Проте, знов таки, перетворити кількість на якість не вдалось. Нескінченні спроби обіграти кількох опонентів від Ярмоленка та Коноплянки завершувались невдачами, улюблені навіси з флангів легко нейтралізувались захисниками, зокрема Шкртелом, який "царив" на другому поверсі.

Чого було навіть з лишком у другій половині, так це боротьби. Обидва колективи не ризикували і грали досить закрито, адже ціна помилки була дуже високою.

Атака Словаччини теж не виблискувала. Чудово діяв у обороні Хачеріді, який впевнено вигравав верхові єдиноборства і не давав шансів опонентам у швидкісних забігах.

Відтак команди заробляють по одному балу. Збірна України лишається на третій позиції у групі із 16 очками, відстаючи від словаків на три бали.

Відбір до Євро-2016

Словаччина - Україна - 0:0  ВІДЕО