УКР РУС

Україна була б головним фаворитом на чемпіонаті Європи з футбольної корупції, – Головаш

8 липня 2016 Читать на русском

Відомий агент Андрій Головаш різко розкритикував збірну України за провал на Євро-2016 та пройшовся по керівництву українського футболу.

"Я до сих пір не можу зрозуміти, що це було, які завдання ставив перед командою тренерський штаб, і з чого виходив, формулюючи ці самі завдання. Якщо головною метою було заграти Зінченка для майбутнього трансферу і набити лаву запасних в своїх особистих інтересах, тоді питань немає: тренерський штаб зі своїм завданням впорався повністю. Однак для досягнення спортивного результату, потрібно хоча б трохи орієнтуватися в тому, що відбувається за бортом українського чемпіонату.

Я вважаю, що Євро-2016 стало лакмусовим папірцем, який показав результати, які особисто я прогнозував дуже давно. Ми поступово зводили стадіони, методично знищуючи те, для чого вони будувалися. Справа не тільки в турнірному антирекорді.

Впало в око те, що ми не намагаємося грати в футбол і не шукаємо тих, хто вміє це робити. Мої головні враження від збірної України – повна відсутність ігрової думки і імпровізації, вміння створити і реалізовувати гольові моменти.

Вболівальники збирають підписи за розформування збірної України

Я завжди називав український футбол "консервною банкою", зі своїми правилами, авторитетами і штучно запаленими "зірками". Довгі роки робилося все, для того, щоб з цієї закупореної банки ніхто не вистрибнув і – не дай Бог! – Не побачив, як воно повинно бути насправді. На певні посади вводилися певні люди, велася якась внутрішня політика. А закінчилося те, що якби сьогодні проводилася першість Європи з футбольної корупції, ми були б на такому турнірі головними фаворитами. І це теж одна зі складових провалу, який ми отримали на Євро. Мені дуже хочеться вірити, що утримувати на плаву штучно створене в українському футболі "болото" стане все складніше і складніше. Навіть не дивлячись на те, що його мешканці до всього звикли і їх все влаштовує", – зазначив Головаш.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях