УКР РУС

Україна – Японія: післяматчева прес-конференція Андрія Шевченка

27 березня 2018 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поспілкувався з журналістами після перемоги над Японією (2:1).

Товариські матчі
завершено
-

"Я не буду зразу після матчу коментувати, якими гравцями задоволений, а якими – ні. Я задоволений змістом гри. Звичайно, крім пропущеного гола, де ми не розібралися в ситуації. Також не сподобалися останні 5-7 хв, коли ми втратили концентрацію, втратили контроль, дозволили супернику відчути, що він може повернутися в гру. Хоча до того ми мали достатньо моментів, щоб забити більше, але кінцівку провели дуже погано.

Україна – Японія – 2:1 – відео голів і огляд матчу

Ми пару місяців тому говорили з Гвардіолою про Зінченка. Він є гравцем з потенціалом, може зіграти на різних позиціях. В Манчестер Сіті Олександр грає зліва в захисті, але багато зміщується в центр поля на свою рідну позицію. Саме там ми його використовуємо в збірній. Зінченко зараз перебуває на підйомі та прогресує.

Після матчу з Саудівською Аравією ми були дуже здивовані. Ми не бачилися 4 місяці і за цей час були втрачені деякі зв’язки. Ми на основі попередніх зборів додали щось нове (пресинг), але побачили, що втратили базові зв’язки.

Сьогодні вже було краще. Ми робили акцент на тому, щоб не пропускати зі стандартів. Складність роботи тренера національної збірної – мало часу. Але це не знімає з мене відповідальність. З Японією контроль м’яча був хороший.

Наступні товариські матчі в травні та червні? Я цим не займаюся, а лише даю індикатори відповідним людям. Наразі ведуться переговори. Я запропонував дві команди для спарингів. Один суперник – учасник ЧС-2018, інший – ні. Побачимо, з ким вдасться домовитися, адже в усіх різний розклад.

Я буду тільки радий за Ротаня, якщо він поб'є мій рекорд за матчами в збірній. Ми вже його привітали, сподіваємося, він буде нам допомагати далі й далі.

Японці провели хорошу збалансовану гру. Солідний, хороший суперник, добре грає на стандартах, вмикає пресинг. Японія потужно пішла в атаку на останніх хвилинах і могла вирвати нічию. Бажаю їм всього найкращого на ЧС-2018", – сказав Андрій Шевченко.

Нагадаємо, що збірна України в товариському матчі здолала Японію з рахунком 2:1.