УКР РУС

Україна – Японія: анонс товариського матчу

27 березня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс товариського матчу між Україною та Японією.

Товариські матчі
завершено
-

Україна – Японія

27 березня 15:20. "Моріс Дюфран", Льєж

Головний арбітр: Барт Вертентен (Бельгія)

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Збірна України продовжує підготовку до Євро-2020. На першому в цьому році зборі було заплановано два товариські матчі проти учасників чемпіонату світу-2018. У п'ятницю в Іспанії національна команда розписала нічию з Саудівською Аравією, а сьогодні в Бельгії поміряється силами з Японією.

Україна зіграла внічию з Саудівською Аравією в товариському матчі

Спаринг з аравійцями, який завершився з рахунком 1:1, викликав багато запитань до гри "синьо-жовтих". Навіть Андрій Шевченко, який зазвичай публічно лояльний до своїх підопічних, тепер висловив претензії щодо ведення гри та реалізації моментів. Україна більше володіла м'ячем і ініціативою, але якісного комбінаційного футболу не продемонструвала.

Насичена креативними гравцями середня лінія періодично контролювала м'яч просто заради контролю, а небезпека біля чужих воріт створювалася після подач Коноплянки. Наша збірна завдала по воротах аравійців рекордну кількість ударів під керівництвом Андрія Шевченка – 19. Однак позитиву все ж мало: погана реалізації в атаці та незрозумілі помилки в обороні.

Україна – Саудівська Аравія: три моменти, які не вдалися команді Шевченка

Проти японців з такою грою буде ще складніше, адже вони швидше та якісніше виходять до чужих воріт. Вахід Халілходжіч має у своєму розпорядженні сильних футболістів з досвідом виступів в європейських топ-чемпіонатах. Зірки підсилюють збірну Японії, але гра на них не побудована, вони просто туди інтегруються. Для головного тренера немає авторитетів – ні імена футболістів, ні тиск з боку ЗМІ не впливають на його вибір.

На березневі спаринги Халілходжіч не викликав найкращого бомбардира цієї збірної Окадзакі, мотивуючи це тим, що йому потрібні нападники іншого типу. Також не отримали виклик гравці основної обойми у відборі Ідегучі й Асано, оскільки з нового року не мають постійної ігрової практики в клубах (щось недосяжне для збірної України, чи не так?).

Японія: що собою являє та як готується до ЧС-2018 суперник збірної України

Знову в бою лідер "синіх самураїв" Кейсуке Хонда, однак Кагава, Кійотаке, Йошіда та Хірокі Сакаї не приїхали в збірну через травми. Перші двоє борються за основу, останні двоє – беззаперечні гравці стартового складу. За відсутності всіх цих футболістів Халілходжіч у березневих спарингах перевіряє найближчий резерв, який претендує на потрапляння в заявку на ЧС-2018.

Перед тренерським штабом збірної України, як зазначив Андрій Шевченко, зараз стоять дещо інші завдання – проглянути якнайбільше футболістів. У матчі з Саудівською Аравією в старті вийшли майже всі найсильніші виконавці (виділимо дебют Луніна). Вчора на прес-конференції головний тренер сказав, що з японцями зіграють ті, хто в п'ятницю отримав менше ігрового часу, або й взагалі просидів у запасі.

Отож, можемо очікувати на появу Бутка, Соболя та Петряка, в старті мали б вийти Маліновський, Ордець і Бєсєдін, а от Шепелєв і Коваленко шансу так і не отримають – вони разом з Луніним приєдналися до молодіжки. Ще два гравці втратили можливість дебютувати за збірну України з об'єктивних причин – Яремчук і Бурда отримали виклик, але покинули розташування "синьо-жовтих" через травму.

У попередньому матчі Японія, як і Україна, розчарувала – вирвана на останніх секундах нічия проти Малі є негативним результатом. Футболісти та тренер про це відкрито говорили, вони сподіваються краще виступити проти України. "Синьо-жовтим" теж не завадило б реабілітуватися після Саудівської Аравії. І грою, і результатом, адже Андрії Шевченко повторює, що в товариських матчах перемога є дуже важливою.

Орієнтовні склади

Україна: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Соболь – Степаненко – Циганков, Маліновський, Буяльський, Коноплянка – Бєсєдін.

Японія: Кавашіма – Г.Сакаї, Шоджі, Макіно, Нагамото – Хонда, Кобаяші, Хасебе, Ямагучі, Харагучі – Осако.

Прогноз "Футбол 24" – 1:2.

Національні особливості футболу у Японії – воскресіння самураїв із ядерного попелу, крутий чемпіонат і дві зірки київського Динамо