УКР РУС

Україна – Туреччина: Трансляцію матчу забезпечуватимуть 30 камер

1 вересня 2017 Читать на русском

Шеф-продюсер телеканалів "Футбол 1"/"Футбол 2" Іван Гресько розповів "Футбол 24" про підготовку до трансляції матчу відбору ЧС-2018 Україна – Туреччина.

– "Головна команда" після літньої перерви повертається в ефір. Що нового чекає на глядачів?

– Ми дуже відповідально готуємося до висвітлення матчів збірної України. Студія буде працювати безпосередньо зі стадіону, з місця подій буде коментувати матч і Віктор Вацко. Наші журналісти готують ексклюзивні сюжети про підготовку збірної до поєдинку і флеш-інтерв'ю з футболістами. Очікуємо, що головний тренер національної команди Андрій Шевченко прийде до нас в студію, щоб глядачі були у курсі всіх подробиць гри національної збірної. Наш аналітик Євген Гресь за допомогою цифр розбере всі передматчеві розклади команд, а після поєдинку проаналізує техніко-тактичні дії футболістів. У глядачів також буде можливість приєднатися до обговорення поєдинку через твіттер. Найкращі твіти ми покажемо в ефірі.

– Склад експертів залишається колишнім?

– Так, в студії працюватимуть Євген Левченко та В'ячеслав Шевчук.

– Як вам їх "тандем"?

– Ми постійно прагнемо залучати нових експертів. Коли В'ячеслав Шевчук закінчив кар'єру, ми зателефонували йому, поговорили, він з радістю прийняв нашу пропозицію стати експертом. Для нього це новий досвід, новий виклик. Він ретельно готується до кожного ефіру, переглядає багато матчів, аналізує, розбирає тактику. Ці знання Славі знадобляться, адже він не приховує, що його головна мета – стати тренером.

З Левченком ми вже давно працюємо, ще з Євро-2012. Він постійно зростає і прогресує. Уже має досвід роботи на голландському телебаченні. Левченко і Шевчук давно знайомі, разом грали в збірній. Тому у них прекрасне взаєморозуміння. Вони уособлюють нове покоління футбольних експертів. У них сучасне сприйняття футболу і свіжий погляд на гру.

– Розкажіть детальніше про організацію трансляцій?

– Ми готуємося до показу збірної на рівні топових міжнародних матчів. Трансляцію забезпечуватимуть 30 камер: 19 будуть працювати на трансляцію, 11 – на роботу студійного виробництва. В тому числі, будуть задіяні дві "Super Slow Motion" камери – для повторів високої чіткості і деталізації.

Нагадаємо, матч відбору ЧС-2018 Україна – Туреччина відбудеться в Харкові 2-го вересня. Час початку зустрічі – 21:45. “Футбол 24” проведе онлайн-трансляцію матчу. Андрій Шевченко та Мірча Луческуподілилися очікуваннями перед поєдинком.

Україна – Туреччина: 5 інтриг, які несе прихід Луческу перед матчем відбору ЧС-2018