УКР РУС

Україна – Туреччина: передматчева прес-конференція Андрія Шевченка

1 вересня 2017 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відвідав прес-конференцію напередодні матчу проти Туреччини.

– Мірча Луческу сказав, що знає вашу команду краще, ніж ви – збірну Туреччини.

– В першу чергу, хотів би сказати, що це не гра Луческу проти Шевченка, грає насамперед збірна Туреччини. Ми з повагою ставимося до збірної Туреччини і до тренера, який зробив дуже багато для українського футболу.

Однозначно у суперника будуть зміни, змінився тренер. Не буду влазити, це їхні проблеми. Туреччина бореться з нами, у нас однакова кількість очок у групі. Луческу добре знає наших футболістів, але для нас це буде швидше плюс.

– Знаємо Андрія Шевченка як хорошого футболіста. Зараз він хороший тренер. Зараз є дві команди Туреччини: Теріма і Луческу. На вашу думку, більше труднощів від команди Теріма чи Луческу?

– Вважаю фізично наші гравці готові краще. Єдина кадрова проблема – трохи захворів Денис Гармаш. Застуда. Сьогодні він не буде тренуватися, але, сподіваюся, завтра все буде в порядку.

Єдина відмінність – Фатіх Терім робив ставку на молодих футболістів, Луческу робить ставку на досвідчених, він викликав гравців, які давно не викликалися до збірної Туреччини.

– Яке завдання мінімум у збірної України на два матчі – з Туреччиною та Ісландією?

– Три очки. Треба виграти у Туреччині. І в Ісландії теж. Треба вигравати у двох матчах, щоб розраховувати на вихід на чемпіонат світу. Ми з Туреччиною знаходимося в однаковій позиції. Фаворит групи – збірна Ісландії.

– Арда Туран повернувся у збірну. Що думаєте з цього приводу?

– Туран – відмінний гравець, з повагою ставлюся до нього.

– Андрій Ярмоленко нарешті перейшов в європейський клуб на превелику радість журналістів і фанатів. Він уже закінчив святкувати?

– Андрій – великий професіонал. Взяв літак сам, повернувся в Київ і прилетів до Харкова. Наш футболіст гратиме в хорошій команді – від щирого серця бажаю йому удачі!

– Чи буде суттєвою втрата Ярослава Ракицького?

– Звичайно. У нього хороший перший пас. Але у нас хороші центральні захисники.

– На скільки відсотків ви вже визначилися зі складом?

– Зі складом визначився на 98%, 2% залишу на хвороби. Хлопці самі допомогли визначитися зі складом. Вони добре працювали, коли гравці приїжджають з такою мотивацією – це великий плюс для тренера.

– Ви ставите нашій збірній європейський футбол, з контролем м'яча. Як може у зв'язку з цим вплинути на нашу гру дощ?

– Як уже говорив, команда готова фізично. Ми використовували датчики, вони показали хорошу фізичну готовність команди. Гравці награли достатню кількість ігор, вони добре готові. Гра буде непроста, тому треба буде проявити терпіння.

Хочу просити уболівальників підтримати команду, ми граємо для вас!

Нагадаємо, матч відбору ЧС-2018 Україна – Туреччина відбудеться в Харкові 2-го вересня. Час початку зустрічі – 21:45. “Футбол 24” проведе онлайн-трансляцію матчу.

Україна – Туреччина: 5 інтриг, які несе прихід Луческу перед матчем відбору ЧС-2018