УКР РУС

Україна – Туреччина. 5 головних підсумків матчу у Харкові

3 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Футбол 24 підбиває головні підсумки матчу відбору ЧС-2018 Україна – Туреччина.

1. Чи не найкращий матч Шевченка-тренера

Якщо не рахувати товариські матчі збірної України, Андрій Шевченко провів 7 ігор у якості тренера. І перемога над Туреччиною серед цих матчів стане в рейтингу Шевченка-тренера на одне з перших місць.

Україна – Туреччина. Післяматчева прес-конференція Андрія Шевченка

Шевченко та його штаб настільки добре розібрали гру суперника та готовність футболістів, що фактично в одні ворота обіграли команду досвідченого Мірчі Луческу. Це визнав і сам екс-тренер Шахтаря, що багато про що говорить. А ми з вами прекрасно знаємо, що далеко не кожен тренер міг розраховувати на компліменти від Луческу, особливо коли його команду "вбили" судді.

Про арбітрів – нижче. Слів з пісні не викинеш.

Україна – Туреччина: Луческу після матчу підійшов до арбітрів, щоб показати відеоповтори на смартфоні

2. Зростання шансів на ЧС-2018

Насолодіться цим моментом – збірна України за підсумками 2 вересня вийшла на перше місце групи I! Ми обходимо навіть збірну Хорватії. Фантастика… Але все ж тепер згадаємо, що ще не пішов в залік матч Хорватія – Косово, який має бути дограний сьогодні, 3 вересня.

У України на фінішному відрізку – Ісландія, Косово та Хорватія. Як відомо, апетит приходить під час їжі, і тепер ми вже думаємо про максимальний результат.

Звісно, що хочеться перемоги над Ісландією. Але наразі головне – просто не програти збірній Ісландії.

3. Суддя за нас

За грою збірна України розкатала Туреччину фактично в одні ворота. Це безсумнівно. Але є одне але – обидва голи "синьо-жовті" забили не без допомоги арбітрів. В першому випадку Ярмоленко знаходився в офсайді, в другому – м’яч перетнув лінію воріт.

Україна – Туреччина – 2:0 – Відео голів і огляд матчу

Офсайд Ярмоленка

Як м'яч перетнув лінію воріт

Всі ми знаємо, як полюбляє суддівську тему Мірча Луческу, але це якраз той випадок, коли претензії мають під собою підстави. Хоча треба віддати належне румунському тренеру – він не принижував заслуг нашої команди.

4. Ярмоленко робить історію

Андрій Ярмоленко – просто знахідка для журналістів, як українських, так і європейських. Андрій став одним з найдорожчих гравців Бундесліги цього літа, побив трансферний рекорд Динамо, обійшовши Шевченка.

І одразу після історичного трансферу Ярмоленко зробив дубль за збірну, довівши лік своїх голів до 31-го. Він – другий бомбардир збірної України після тренера, Андрія Шевченка, у якого 48 м’ячів.

В Дортмунді зараз, напевно, керівництво Борусії та фани на сьомому небі від щастя від того, кого вони запросили. Сподіваємось, для Андрія це тільки старт феєрії, і він продовжить її у Німеччині!

5. 12-й гравець

2 вересня у Харкові було справжнє футбольне свято. Місцеві вболівальники, які скучили за великим футболом, отримали справжнє задоволення від цього дійства. Підтримка Харкова була як завжди неймовірна. Що після гри відзначив і Шевченко – і не тільки через те, що його ім’я вболівальники скандували ще до фінального свистка. Атмосфера була фантастичною.

Та й не знаю, що тут ще додати – Харків з його гостинністю до збірної України буде на найближчі роки серед фаворитів на прийняття національної дружини. І завдяки вболівальникам, і завдяки умовам для підготовки.

Але не можна не згадати і про тисячі вболівальників, які дісталися Харкова з усіх куточків України. Преміум-спонсор збірної України "Перша приватна броварня" в рамках проекту підтримки "синьо-жовтих" "Вірні збірній" організував проїзд до Харкова 5-ти тисяч вболівальників! 2 вересня у Харкові десантувалися близько 3 тисяч фанатів, що прибули на потягах з Києва, Львова та Дніпра, а також дісталися міста на сході щонайменше 20 автобусів з вболівальниками.

Чимало фанатів зможуть поїхати і у Ісландію в рамках даного проекту. Збірній України дуже потрібна підтримка 12-го гравця.

Як ви оцінюєте шанси збірної України на вихід на ЧС-2018 після перемоги над Туреччиною? Опитування

"З офсайду – коронний, з-за меж поля – похоронний". Епічна реакція соцмереж і кепкування з Луческу після перемоги України над Туреччиною