УКР РУС

Україна - Словенія. Євро-2016. Плей-офф. Анонс

14 листопада 2015 Читать на русском

14 листопада. 19:00. Львів, стадіон «Арена Львів». Арбітр: Йонас Ерікссон (Швеція).

Телетрансляція на каналах "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Перед початком кваліфікаційного раунду до Євро-2016 майже ні у кого не виникало сумнівів, що збірна України напряму проб’ється на чемпіонат Європи. Пізніше надії покладали на 3 найкраще місце, яке також дозволило б поїхати у Францію, але у підсумку збірна України склала компанію ще семи командам у раунді плей-офф. Відтак на "синьо-жовтих" чекають два важкі та надзвичайно важливі поєдинки проти Словенії, яка також серйозно налаштована на боротьбу.

Завтра команда Михайла Фоменка все розпочне із чистого аркуша. Потрібно забути про усі попередні матчі та повністю зосередитися на дуелі зі непростим суперником, у якого, до слова, вже є досвід перемог у поєдинках цієї стадії.

Передматчеві прес-конференції обох наставників були дуже обережними. Фоменко та Катанец вміло приховували усю інформацію та відбивалися від журналістів лише загальними фразами. Ніхто не хотів відкривати карти, хоч обоє вже знали, ким замінять травмованих гравців та яку оберуть тактику на гру. Було помітно, що тренери та футболісти максимально сконцентровані та розуміють усю важливість сьогоднішнього поєдинку. Адже перший матч може вирішити долю усього протистояння.   

Кадрові втрати. У складі України найбільше проблем буде пов’язано із відсутністю Ротаня, Степаненка, Гладкого та Кучера. Відтак півзахисна лінія залишилася без двох ключових виконавців, яких, швидше за все, замінять динамівці - Рибалка та Сидорчук. Травма Гладкого також недоречна, адже нападник зараз перебуває у хорошій формі та регулярно забивав за донецький "Шахтар". Втім на позицію Гладкого є Селезньов та Кравець. Варто згадати й про Будківського, але навряд чи Фоменко довірить Пилипу місце в основному складі.

Досі під питанням П’ятов, але сподіватимемося, що кіпер "Шахтаря" буде в оптимальній формі. Присутність Андрія у складі дуже важлива, адже в обороні гратимуть його партнери по команді, з якими у нього телепатичний зв’язок.

У таборі словенців також є проблеми. Найбільш серйозна - це травма Беріча, який не так давно забивав "Дніпру" у Лізі Європи. Втім Катанец довикликав у збірну нападника "Рієки" Безяка, яким планує підсилити свою команду.

Епілог. Що б не говорили, але фаворитом поєдинку є збірна України. Звичайно, ця перевага не суттєва, але вона все ж є. У складі "синьо-жовтих" більше технічних гравців та виконавців, які мають чималий єврокубковий досвід. Втім на збірну України тиснутиме відповідальність за результат, адже нашій команді потрібно забивати та не пропускати. Можливо, навіть не так важливо відзначитися у воротах суперника, як втримати свої на замку, що буде додатковою перевагою у матчі-відповіді.

Сподіватимемося, що "синьо-жовтим" таки допоможуть львівські вболівальники, яким завжди співають заслужені дифірамби. Але пам’ятаймо, що до сьогодні "Арена Львів" ще не приймала такого серйозного суперника у настільки важливому матчі. Відтак хочеться, щоб збірна України показала фантастичну гру, а фартовість стадіону продовжилася ще хоча б на один матч.

Цікаво. Україна зіграла 4 матчі проти Словенії - дві нічиї та дві поразки. До повного комплекту залишається здобути ще 2 перемоги.

Дискваліфікація: Кучер, Степаненко.

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні склади команд:

Україна: П’ятов - Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук - Рибалка, Сидорчук, - Ярмоленко, Гармаш, Коноплянка - Селезньов.

Словенія: Хандановіч - Бречко, Іліч, Цесар, Йокіч - Куртіч, Крхін - Ілічіч, Кампль, Бірса - Новаковіч

Юрій Шутка, Футбол 24

Читайте також:

Фартовий Львів. Як збірна України грала у місті Лева

Йожеф Сабо - про плей-офф Євро-2000: Зі 100 випадків Шовковський в 99-ти вибив би м’яч в аут

Гроші не пропонувати! Матч плей-офф Україна - Словенія розсудить найбагатший арбітр у світі

Хто здобуде перемогу у матчі Україна - Словенія?
  •  
    Україна
  •  
    Буде нічия
  •  
    Словенія