УКР РУС

Україна - Словенія. Післяматчева прес-конференція Михайла Фоменка і Сречка Катанеца

14 листопада 2015 Читать на русском

Прес-конференція тренерів збірних України та Словенії Михайла Фоменка і Сречка Катанеца після першого матчу плей-офф відбору Євро-2016 Україна - Словенія у Львові.

Михайло Фоменко, головний тренер збірної України:

- Такий результат не може не задовільнити. На жаль, допустили в першому таймі багато помилок, дякуємо супернику, що не покарав за це. Можна зрозуміти хлопців, позначилося хвилювання. Гра триває 90 хвилин, треба бути сконцентрованими. Але результат не може не радувати.

- Не може не бути поставлено питання про те, що сталося два роки тому. Після перемоги 2:0 над Францією, поступилися 0:3. Що ви зробите, щоб уникнути повторення ситуації?

- Досвід був отриманий, розсудливі люди повинні зробити висновки. Не думаю, що тренерському штабу треба докладати надприродні зусилля - хлопці розуміють, що був зроблений лише  перший крок.

Не думаю, що хлопців втішить, якщо ми 2:0 виграли, а там 3:0 програти. У протистоянні з Францією нам завадили відсутність досвіду і відсутність можливості замінити півкоманди, яка була у Франції. Рівень збірної Франції не знизився, незважаючи на те, що вони змінили півскладу. Хлопці повинні зробити висновки з цього.

- Що ви побажаєте журналістам і вболівальникам, які перебували в ейфорії після першої гри з Францією?

- Побажаю усім, щоб результат був позитивним. Не можемо похвалитися, що багато разів були на фінальних стадіях чемпіонатів Європи та світу. Бажання є, і треба лише, щоб емоції допомагали, а не заважали. Не думаю, що хлопці цього не розуміють.

- Чи не боїтеся за суддівство в матчі-відповіді?

- Завжди був прихильником того, що треба звертати увагу на те, що ти можеш виправити. Що Бог дасть, те й буде.

- Чи не боїтеся ви їхати до Франції на Євро-2016 після терактів, які сталися вчора в Парижі?

- Знав би прикуп, жив би... в Одесі.

- Була інформація, що збірна відлітає до Словенії відразу після матчу. Це пов'язано також з отриманим досвідом?

- Ми таким чином економимо час, адже летіти недалеко. Після кожної гри хлопці засинають під ранок, а тепер на новому місці вони вже будуть більш повні сил. Також можна прискорити процес відновлення. Заощаджуємо час, щоб було більше робочого часу.

Сречко Катанец, головний тренер збірної Словенії:

- Вітаю Україну з перемогою. Ми непогано почали, контролювали гру. Словенія не використала 2-3 моменти. Перший гол збірна України забила після кутового, а другий гол українці провели з офсайду. На жаль, нас не супроводжував успіх в цьому матчі.

- Які шанси у збірної Словенії потрапити на Євро-2016?

- Результат важкий. Але у нас є ще 2 дні, і до останніх хвилин гри в Маріборі є надія.

- З чим була пов'язана заміна Ілічіча: вона була здійснена через травму чи з тактичних міркувань?

- Ілічіч не був травмований. У нас є ще друга гра, це тактична заміна.

- Чому Словенія так багато симулювала?

- Не згоден, що мої гравці багато симулювали. Можливо, українці симулювали більше ніж ми.