УКР РУС

Україна – Сербія. Товариський матч. Анонс

15 листопада 2016 Читать на русском

"Футбол 24" представляє анонс товариської зустрічі національної збірної України з командою Сербії.

Товариські матчі
завершено
-

Україна – Сербія

15 листопада, 21:00. Харків, ОСК "Металіст"

Головний арбітр: Мартін Стрембергссон (Швеція)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Збірна України закрила календар офіційних матчів на 2016-й рік перемогою над збірною Фінляндії у відборі до ЧС-2018. Проте у команди Шевченка залишилася ще одна незавершена справа у вигляді контрольного поєдинку з Сербією. І на відміну від попередніх матчів, де результат був необхідною складовою успіху, сьогодні на перший план вийде сама гра, а точніше, гра деяких футболістів, які отримували менше шансів у офіційних матчах.

Фоменко vs Шевченко. Статистика 4-х перших матчів збірної України у відборах Євро-2016 і ЧС-2018

Товариський матч – це завжди чудова нагода випробувати в дії тих, хто засидівся на лавці, або ж досі чекає на дебютний вихід на поле в футболці збірної. Андрій Шевченко неодноразово згадував на прес-конференціях і в інтерв'ю, що йому бракує часу, аби побачити в дії усіх гравців. Із Сербією буде нагода перевірити готовність виконавців, які викликалися в збірну, проте не встигли себе показати.

Шевченко: Гра з Сербією несе інформативний зміст

Цілком імовірно, що в центрі захисту ми зможемо побачити зв'язку "гірників", але без Олександра Кучера: Ракицький – Ордець, або ж взагалі Кривцов – Ордець. На флангах є вірогідність появи Петряка і Караваєва з "Зорі", чи Циганкова з "Динамо". Ще один динамівець Бєсєдін, швидше за все, дебютує сьогодні в складі національної команди. В опорній зоні замість Степаненка цілком може з'явитися Малишев. А для того, щоб знайти альтернативу Соболю на лівому фланзі захисту, там тренерський штаб, можливо, розмістить Бутка, закривши правий фланг за допомогою підзабутого в останніх матчах Федецького. Як бачимо, варіантів ротації складу вистачає, тож слово за Андрієм Шевченком, який має нагоду добряче поекспериментувати.

Федецький: Матч проти Сербії для мене буде офіційним

Сербія – один із найбільш сильних за складом спаринг-партнерів збірної України за останній час. Чого лише варті гравці АПЛ Браніслав Івановіч, Неманья Матіч, Александар Коларов, і список можна продовжувати. Проте тренерський штаб сербів, так як і наш, може вдатися до ротації (з огляду на кадрові втрати), та навіть попри це, гра з Сербією не буде легкою прогулянкою. До речі, наш сьогоднішній суперник так само, як і Україна, посідає в своїй групі 2 місце і також має в активі 2 нічиї і 2 перемоги в 4 матчах відбору до ЧС-2018. Останній матч серби зіграли внічию з Уельсом (1:1).

Україна – Сербія: Зірка "Саутгемптона" не допоможе сербам

Стосовно місця проведення матчу, хотілося б його виділити окремо. Харків показав, що любить футбол, і в ті моменти, коли тут проходять матчі збірної, або ж клубів Прем'єр-ліги, вболівальники заповнюють стадіон "Металіст" по вінця. Тож сьогодні збірна України зможе розраховувати на якісну підтримку харків'ян і гостей міста.

Зінченко: Чув про божевільну підтримку в Харкові

Слова

Андрій Шевченко, тренер збірної України:

"Я цей матч розглядаю в серйозному контексті. Ми закінчили офіційну частину, зіграли 4 гри. І для нас цей рік офіційних матчів – закритий. І цю гру ми планували, щоб переглянути кандидатів та гравців з перспективою на майбутнє. Ті гравці, які запрошені, отримають шанс зіграти. Ми можемо змінити трошки систему, розстановку гравців, для цього і потрібні товариські матчі".

Славолюб Муслін, тренер збірної Сербії:

"Коли ми готуємося до матчів у нашій групі, ми приділяємо аналізу суперників багато часу. Україну ми так не аналізували. Ми поговорили трохи про організацію гри суперника, щоб ми могли адаптуватися на полі. Я якраз хочу завтра подивитися, як моя команда буде адаптуватися до незнайомого суперника. Мені на даний момент важливо, як зіграє моя команда".

Орієнтовні склади команд

Україна: Пятов – Федецький, Кривцов, Ордець, Бутко – Малишев – Караваєв, Зінченко, Коваленко, Петряк (Циганков) – Зозуля (Бєсєдін).

Сербія: Райковіч Івановіч, Пейчіновіч, Максімовіч Рукавіна, Матіч, Мілівоєвіч, Обрадовіч Мітровіч, Костіч, Катаї.

Все про Сербію: кривавий саппорт, дружба з Росією і тренер, який ображено покинув Україну