УКР РУС

Україна – Північна Македонія: прес-конференція Андрія Шевченка перед матчем Євро-2020

16 червня 2021 Читать на русском

Наставник збірної України поспілкувався з журналістами напередодні поєдинку другого туру чемпіонату Європи проти Північної Македонії.

"Атмосфера в команді дуже хороша. Ми знали, що провели хороший матч із Нідерландами і нам трохи забракло для досягнення позитивного результату. Але реакція у команди чудова і ми оптимістично дивимося на матч з Північною Македонією.

Прогнозують складні погодні умови? Я не дивився прогнозу, але якщо ви кажете, що очікується дощ, то ми на це вплинути не можемо. Як вирішить природа, при таких умовах і гратимемо. Цей фактор враховується завжди. Сподіваюся, зупинки матчу не буде, а погода дасть можливість провести поєдинок.

Україна – Північна Македонія: прогноз на матч Євро-2020

У нас є повне розуміння, що треба робити. Ми усвідомлюємо завдання збірної України, тому тут зайві слова не потрібні. Чемпіонат Європи – важливий турнір для нас, адже не кожний рік Україна грає у фінальній частині Євро. Всі це чудово розуміють і усвідомлюють відповідальність як за свою гру, та і за всю команду.

З Нідерландами ми відмінно виходили з оборони в атаку. Єдине – підвела реалізація. Бракувало останнього пасу чи удару. Не вийшло створити певний тиск у центрі поля. Нідерланди мають багато класних гравців, тому десь притисли нас у першому таймі. По перерві Україна добре відреагувала на 2 пропущені голи, почала пресингувати і створювати моменти.

Позитив був, але негатив теж був присутній. Але з такими командами все перекрити і передбачити неможливо. Вважаю, що команда все правильно робила. Гра вийшла цікавою і відкритою. Головне, що глядачі отримали задоволення, а команда показала себе добре. Єдине, що хотілося б кращого результату, але ця гра вже в минулому. Завтра в нас складний матч.

Північна Македонія заслуговує поваги, в цієї команди є харакер і свій стиль. Вони непогано виходять в контратаки, а протягом останніх років обіграли кілька топ-команд. Відповідно, треба бути дуже уважними", – підсумував Шевченко.

Матч Україна – Північна Македонія стартує 17 червня о 16:00 за Києвом. Обидві команди в першому турі зазнали поразок та замикають турнірну таблицю групи С з нулем очок у активі.

Нідерланди – Україна: антиреклама Миколенка, Зінченко завис у Сіті, хто п'ятками торує свій шлях – оцінки за старт на ЧЄ