УКР РУС

Україна - Північна Ірландія: матч, який хочеться забути. Наші оцінки

17 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" оцінює дії гравців збірної України в передостанньому матчі на Євро-2016 у Франції.

Важко оцінювати загальний провал, адже команда зіграла набагато нижче своїх можливостей, і заслуговує на найгірші оцінки. Але ми все ж спробуємо оцінити гравців, з огляду на їх індивідуальні дії на полі.

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо

Андрій П'ятов 3

Як не дивно, в двох пропущених голах від північноірландців найменше за всіх хочеться звинувачувати Андрія П'ятова. Голкіпера можна охарактеризувати банальною, але близькою до суті фразою - "проблиск світла в темному царсві". Андрій діяв надійно, а інколи рятував команду від ще більшої ганьби. Тому йому дорікати за безвольний програш не дуже то й слушно.

Артем Федецький 2,5

Артем намагався активно діяти на фланзі, підключатися до атак, допомагати попереду і відпрацьовувати в зоні правого захисника. Він по можливості допомагав нейтралізовувати північноірландців, які намагалися створити момент після флангового розіграшу, зокрема закривав лівого півзахисника Далласа.

Євген Хачеріді 1,5

Перед матчем Євген був одним із гравців, якого відмічали в нашому складі суперники. Його вміння бути надійним і холоднокровним часто рятувало збірну і "Динамо" в скрутних ситуаціях. Але цього разу Хачеріді став безпосереднім учасником гольового моменту суперника, коли дозволив втікти від опіки МакОулі, який після удеальної подачі зі стандарту поклав м'яч у ворота П'ятова.

Ярослав Ракицький 1,5

Ракицький, окрім того що відпрацьовував в захисті, також намагався підключатися до атак і при нагоді показувати свої фірмові дальні постріли. На жаль, для голкіпера Північної Ірландії вони не стали чимось неординарним. Наприкінці матчу, як і Хачеріді, розгубився під час передачі Магенніса з флангу і дозволив безперешкодно пробити по воротам П'ятова.

В'ячеслав Шевчук – 1

Зі своїми безпосередніми обов'язками на фланзі оборони Шевчук частенько не міг впоратися самотужки. Зокрема, він не завжди встигав за підключеннями на фланзі атаки капітана північноірландців Девіса, який в одному з моментів безперешкодно навісив в штрафну після невдалого підката В'ячеслава. Ну а в другому таймі наш лівий захисник прогавив Джоша Магенніса на фланзі, що завершилося передачею в центр і фатальним 0:2 для нашої команди.

Тарас Степаненко – 2

Степаненко, як міг, намагався стримувати важких "зубастих" півзахисників Північної Ірландії, підстраховувати захисників, але не зажди це вдавалося добре. Під час атак нашої команди користі від Тараса практично не було.

Сергій Сидорчук – 2,5

Сидорчук традиційно не жалів себе, відпрацьовував скрізь, де тільки міг, навіть на фланзі оборони інколи з'являвся. Шкода тільки, що ці старання не принесли результата для команди.

Віктор Коваленко – 2

Чи не єдина непогана комбінація за всю гру у виконанні нашої збірної завершилася пострілом Віктора Коваленка, який міг би перевернути хід поєдинку, але його удар пішов вище від "9-ки" воріт Північної Ірландії. Загалом, 19-річний футболіст шукав нагоди і приймав іноді досить цікаві рішення, з чого можна зробити висновок, що його зірковий час в збірній ще попереду.

Андрій Ярмоленко 2

Андрія, як і його партнера по протилежному флангу, практично не було помітно. Його просто "з'їли" північноірландці, а пробити у фірмовому стилі з лівої йому вдалося лише раз.

Євген Коноплянка 2

Див. Ярмоленко. У Жені так само не склалося із яскравими проходами, було помітно, що кожен його крок суперник знав заздалегідь і діяв саме так, щоб Коноплянка відчував себе не в своїй тарілці.

Євген Селезньов 1,5

Здивування викликала поява Селезньова зі стартових хвилин, адже тренерський штаб нас привчив до послідовності. Мабуть, був розрахунок на фізичну міць Євгена і його вміння бути в портібному місці в потрібний час. Чи не єдиний якісний момент був у Селезньова після подачі зі стандарту в другому таймі. Євген пробив головою, але влучив прямісінько у воротаря. А загалом, ставка на його сильні сторони не зіграла.

Заміни:

Роман Зозуля, Олександр Зінченко, Денис Гармаш. Заміни не внесли в гру суттєвих змін. Дещо посвіжішала гра в атаці, де Зозуля і Зінченко намагалися брати гру на себе в деяких епізодах, але було вже пізно розігрувати комбінації. Суперник, який і так грав вкрай закрито, закрився ще більше і пробити цю стіну не вдалося.

А ви згодні з оцінками? Напишіть в коментарях!

Ганьба! Головні емоції з матчу Україна – Північна Ірландія

"Пацанів чекають Мальдіви і Домінікана, а вас гаряча вода за 80 гривень". Реакція соцмереж на шокову терапію від Північної Ірландії