УКР РУС

"Україна – країна свободи": Зінченко розплакався на пресконференції перед Шотландією

31 травня 2022 Читать на русском

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко відверто та зворушливо поспілкувався з журналістами напередодні півфіналу плей-офф відбору на ЧС-2022.

"По-перше, хотів би подякувати шотландській федерації, штабу, гравцям за всю допомогу, яку вони надали українським людям. Настрій у нас бойовий. Усі розуміють ситуацію в нашій країні. Хочу запевнити, що кожен з нас буде віддаватись завтра не на 100%, а на всі 200.

Шотландія – Україна: пресконференція Олександра Петракова

Шотландці співатимуть гімн України? Сприймаю таку ініціативу дуже добре, ми повинні бути разом у цій ситуації, повинні перемогти російську агресію та зупинити цю війну.

Які були відчуття після 24 лютого, що пережив? Чув це питання дуже багато разів. Думаю, ви можете запитати будь-якого українця, відповідь буде такою ж. Неможливо зрозуміти емоції, не перебуваючи у цій ситуації. Війна в Україні – недопустима, це неможливо. Ми маємо зупинити агресію, маємо перемогти, тому що Україна – країна свободи, вона ніколи не здається. Чимало країн не розуміють, що сьогодні – це Україна, а завтра можете бути ви. Тому ми маємо здолати російську агресію разом.

Я вже казав, що лише кілька разів тримав зброю у руках. Буду кориснішим для України у Манчестері: допомагаючи коштами, гуманітарними моментами, показуючи світу правду про те, що в нас коїться. Повністю погоджуюсь з Андрієм Шевченком, який сказав те саме.

У кожного українця є головна мрія – зупинити війну. Я розмовляв з багатьма, зокрема з маленькими дітьми. Вони нічого не розуміють (Зінченко розплакався – прим.), але вони кажуть одне: "Я мрію про те, щоб війна закінчилась". Якщо ми говоримо про футбол, то у нас теж є мрія. Ми хочемо поїхати на чемпіонат світу й подарувати ці емоції українцям у непростий час, тому що вони на це заслуговують.

"Проклята країна терористів": Зінченко відреагував на вбивство росіянами 5-місячного хлопчика та його батька

Сподіваюсь, що завтра буде чимало людей, але ми розуміємо ситуацію. Не всі українці можуть прийти та переглянути матч. Переконаний, що кожен, хто матиме можливість, буде дивитись і підтримувати нас. Ми ж це будемо відчувати... Можемо говорити багато, але треба виходити на поле і там все доводити. Спробуємо завтра зробити так, щоб українці були щасливими й пишались", – заявив Зінченко.

Зауважимо, півфінальний матч відбору на Мундіаль між Україною та Шотландією відбудеться вже завтра, 1 червня, стартовий свисток на Гемпден Парк пролунає о 21:45. Переможець дуелі розіграє останню європейську путівку на турнір з Уельсом.

Запорожці за Дунаєм: сльози Ярмоли і час великих прощань, рекордне число наших легіонерів – як склався для них сезон?

Момент емоцій Олександра Зінченка: