УКР РУС

Україна – Косово. Післяматчева прес-конференція Шевченка

9 жовтня 2016 Читать на русском

Андрій Шевченко поспілкувався із журналістами на прес-конференції одразу ж після поєдинку Україна – Косово (3:0).

Про фанів і результат матчу

– Перш за все, хотів би подякувати тій тисячі наших уболівальників, які приїхали сюди і підтримали нас, а також тим мільйонам українських фанів, які хвилювалися за збірну України біля телевізорів. Ми відчували цю підтримку і вдячні за неї нашим уболівальникам.

З точки зору турнірної ситуації, це дуже важлива перемога для нас. Якби ми сьогодні не перемогли, то дуже далеко віддалилися б від наших конкурентів. Говорив до матчу, що найголовнішим для нас в цьому матчі було завоювання трьох очок.

Про суперника

– Хотів би зробити комплімент збірній Косово – за їх віддачу, прагнення. Бачив в гравцях цієї команди бажання грати за свою збірну. Як би важко не складалася гра, вони до кінця працювали. У другому таймі був невеликий відрізок матчу, коли наша команда втомилася. Суперник змусив нас трохи розгубити концентрацію і були близькі до того, щоб зрівняти рахунок.

Як я вже говорив, збірна Косово може здивувати будь-якого суперника в нашій групі. Приємно було бачити самовіддачу футболістів цієї команди. У другому таймі суперник зумів на певний період часу переломити хід гри і створив ряд небезпечних моментів.

Про перебіг гри

– Важка гра для нас вийшла. Перш за все, з тієї причини, що хлопці витратили багато сил у матчі з Туреччиною. У другому таймі ми на три-п'ять хвилин втратили контроль над грою, і збірна Косово створила ряд моментів. Пов'язую це з втомою футболістів. У матчі з Туреччиною ми показали досить непоганий футбол. При цьому ми тільки починаємо шлях побудови нової команди, і зіграність для нас дуже важлива. Тому ризикувати зі складом я не хотів.

Про вдалі заміни

В ході гри мої помічники правильно мені підказували, тому вдалося прийняти правильні рішення щодо замін. Що стосується заміни Ротаня, то ми бачили, що команда трохи втомилася і це відбивалося на нашій грі в середині поля. Тому ми випустили досвідченого гравця. Знаємо якості Ротаня, він може зв'язати фланги і грає без втрат в середині поля. Ну і, звичайно, не можна не відзначити його результативний удар! Він забив не один, а два м'ячі, але один не зарахували.

Що стосується Караваєва, то в разі нічийного або негативного рахунку на табло, ми подумали б про Петряка. Але ми вигравали, Караваєв може однаково ефективно віддати пас і вперед, і назад. Тому вирішили використовувати його.

Про гру збірної України

Я не збираюся зараз аналізувати гру. А по гарячих слідах скажу одне: нам, перш за все, треба правильно розподіляти сили по ходу поєдинку і вміти контролювати м'яч. Коли треба стримати гру, треба це робити, коли її треба прискорити, це теж повинно ефективно відбуватися. У цьому плані у нас є нестиковки в діях, і через це ми втрачаємо багато сил. Скрізь повинна бути раціональність. Команди, які домагаються успіху, вміють це робити: коли треба, стримують гру, коли треба прискорюють. Нам ще належить цьому навчитися.

Про Путівцева і його можливий виклик до збірної

Так. Ми стежимо за ним. Знаємо його потенціал. Надалі будемо визначатися, чи є необхідність його залучення до лав збірної.

Караваєв: На Ярмоленка я подавав зряче

Збірна України розгромила Косово в рамках відбору до ЧС-2018. Андрій Шевченко вважає, що його підопічні показали хороший футбол. Ротань забив у 90 матчі в складі збірної України, а Ярмоленко на два голи наблизився до Шевченка в списку бомбардирів "синьо-жовтої" дружини. Перед грою з'явилось відео, як народний депутатВолодимир Парасюк опинився в облозі фанів без квитків та "уколов" за цю ситуацію президента ФФУ Андрія Павелка.

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Перемога імені Шевченка. Перші висновки із матчу Україна – Косово