УКР РУС

Україна - Іспанія. Відбір до Євро-2016. Анонс

12 жовтня 2015 Читать на русском

12 жовтня. 21:45. Київ, НСК "Олімпійський". Арбітр: Мілорад Мажич (Сербія).

Телетрансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1". Онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Після недільних відбіркових матчів Євро-2016 розклад у боротьбі за те, щоб бути кращою командою серед третіх, кристалізувався остаточно. Перемога, лише перемога! Або… сподівання на те, щоб збірна Люксембургу обіграла Словаччину.

Останній варіант - не найкращий, враховуючи різницю в класі між цими суперниками. Найкращий варіант, звісно, це сподіватись на свої сили. А отже – якщо зі словаками ми грали в обережний футбол і на те були певні причини, то зараз вже відступати нікуди. Або – перемога, або – плей-офф.

Всі розуміють, що граємо з дуже сильним суперником. Настільки сильним, що навіть другий склад Іспанії може створити нам великі проблеми. Про невмотивованість забудьте – навіть самі "дублери" запевняють: ми зіграємо так, щоб довести тренеру, на що ми здатні і гідні того, щоб грати за "Фурію роху".

Але безумовно, Іспанія без Серхіо Рамоса, Ін’єсти, Давіда Сілви (а також Карвахаля, Морати) – для нас це кращий варіант, ніж з цими виконавцями. Трохи, але кращий.

Шкода, що є втрати і у збірної України. Тому що для нашої команди втрата кожного гравця основного складу це серйозно. Через перебір карток не зіграють Євген Хачеріді і Сергій Сидорчук. Особливо шкода втратити Сергія, адже це збіднює і так не найбагатший вибір Михайла Фоменка в центрі поля. Приємна новина – дуже вчасно одужав Денис Гармаш, який може повноцінно замінити Сидорчука з точки зору креативу та гри на атаку.

Чого очікувати від гри? На жаль, переживання за збірну України трохи заважають об’єктивно оцінювати стан речей. Серце говорить про те, що можемо, а розум – про те, що задача майже неможлива. Незважаючи на всі втрати Іспанії. Тільки подивіться на можливий склад піренейців: в цьому "дублі" половина складу "Барселони", а якщо порахувати і Педро, що перейшов нещодавно до "Челсі", то й того більше!

Звісно, більш ймовірно, що м’ячем буде більше володіти суперник, а Україна буде шукати свої шанси в контратаках. Або все ж таки спробуємо забрати м’яч у гостей? Гравці збірної України натякали перед грою, що можливий пресинг з нашої сторони, отже можливо, збірна України спробує максимально вирівняти гру в центрі поля. А яким буде результат? Це ми вже дуже скоро і побачимо…

Думаєш, що розумієшся на футболі? Вгадай рахунок цього матчу і вигравай призи!

Орієнтовні стартові склади

Україна: П’ятов - Федецький, Кучер, Ракицький, Шевчук – Степаненко - Ярмоленко, Ротань, Гармаш, Коноплянка – Селезньов

Іспанія: Касільяс — Хуанфран, Піке, Бартра, Альба — Бускетс - Фабрегас, Касорла — Педро, Пако Алькасер, Мата

Олександр Гапоненко