УКР РУС

Україна – Ісландія. Перші підсумки дебютного матчу Шевченка

6 вересня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" по гарячих слідах підбиває перші підсумки першого матчу збірної України у відборі ЧС-2018.

1. Шевченко будує нову команду і не боїться експериментів

Про те, що будується нова збірна України, в принципі, можна було здогадатися з першим кадровим рішенням Андрія Шевченка. Новий наставник відмовився від послуг Анатолія Тимощука, не викликав В'ячеслава Шевчука, а також з першого разу не покликав у команду Руслана Ротаня (лише згодом Руслан отримав запрошення, після феєричного матчу в УПЛ).

Основний склад збірної в матчі з Ісландією став продовженням тенденції. У лінії атаки вийшли не Зозуля і не Селезньов. Атакувальний дует склали Олександр Зінченко та Віктор Коваленко: Вітя на вістрі, Зінченко – під нападником.

Як показала гра, рішення Шевченка досить спірне, дискутабельне, але Андрій Миколайович не побоявся ризикнути.

2. Воскресіння Ярмоленка?!

Тривала криза в грі Андрія Ярмоленка на тлі його бажання змінити клуб нарешті завершився. Або перервана на час. Немає значення – головне, що матч з Ісландією може допомогти Андрію вийти з психологічного крутого піке.

Не знаємо, на фарт чи усвідомлено президент "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю "Футбол 24" напередодні матчу з Ісландією сказав, що гра Ярмоленка в збірній стане успішною, але це сталося.

"Я впевнений, що Ярмоленко все розуміє, і у нього немає ніяких питань. Так, йому треба привести себе в нормальний психологічний стан, і я запевняю вас, що в матчі збірної України з Ісландією він уже вийде в іншому стані", – сказав Ігор Суркіс в інтерв'ю "Футбол 24".

Ігор Суркіс: "Телефонувати за 40 хвилин до закриття трансферного вікна нецивілізовано"

3. Розчарування Коноплянкою

Гол Ярмоленка кардинально поміняв в кращу сторону його оцінку гри. Не кажучи вже про декілька гострих рейдів із правого флангу. На лівому ж фланзі атаки – штиль. Євген Коноплянка показав беззубу гру на своєму краю.

Нереалізований пенальті став логічним завершенням "сірого" виступу Жені в цьому матчі...

4. Чорний день капітана Кучера

Олександр Кучер на правах найстаршого гравця основного складу отримав капітанську пов'язку. На жаль, ця подія не додала ветерану "скілів". Велике щастя, що ще в першому таймі збірна України не поступалася з рахунком 0:2... Спочатку захисник "Шахтаря" став співавтором першого м'яча гостей, а трохи пізніше безвольно поступився у боротьбі гравцеві ісландців, після чого Йон Даді Бьодварссон із забійної позиції зарядив вище воріт...

5. Позитивний результат матчу

Якби вам перед матчем з Ісландією сказали, що зіграємо з нею внічию, не сильно б засмутилися, правда? А якби сказали, що збірна України зможе виграти, повірили б? Але ж могли перемогти!

Так що дебют Андрія Шевченка на посаді головного тренера можна визнати якщо не ідеальним, то хорошим або навіть задовільним. Так що до наступного матчу збірної розлучаємося не на тлі негативу, а в хорошому настрої. Вже не так уже й погано.

Шевченко: Це я сказав Коноплянці бити пенальті

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини