УКР РУС

Україна – Ірландія: Миколенко відповів на закиди Яремчука і відзначив близького друга у складі суперників

13 червня 2022 Читать на русском

Захисник збірної України Віталій Миколенко поспілкувався з пресою перед матчем Ліги націй проти Ірландії.

"Я думав про всі попередні матчі. Не можу поставити в один ряд виступи за свою збірну і питання втоми. Я приїхав грати за свою країну, за рідних, за всіх людей, які підтримують нас вдома і на трибунах. Втома і збірна України – це різні речі.

Після першого гола за збірну я отримав тільки 2 повідомлення від представників Евертона. Від другого тренера Джо Едвардса і Паттерсона зі збірної Шотландії, більше ніхто не писав. Гадаю, зараз немає сенсу говорити про Евертон... Підтримка від них шалена, чув, що президент клубу запросив Динамо на гру. Це велика підтримка. Хотів би подякувати всім країнам, де ми грали. Польща, Шотландія, Уельс, Ірландія – всі люди з Україною і підтримують нас.

Україна – Ірландія: передматчева пресконференція Олександра Петракова – про складну кадрову ситуацію і повернення в Київ

Жарт Яремчука про моє святкування? Ну, він сказав, що я мало забиваю за збірну. Я нічого не готував, мені головне допомагати команді. Якщо забиваю, то не думаю про святкування, просто радію з партнерами і тренерським штабом.

Емоції в команді позитивні, адже ми виграли останній матч. Коли виграєш, то відновлюєшся швидше, тим паче я не грав багато у останній зустрічі. У хлопців немає ніяких думок про відпустку, серйозно готуємось до завтрашньої гри.

Я почуваюся добре, хоча було б значно краще, якби ми грали в Україні. Не скажу, що це найважчий час у моєму житті. До війни багато проблем мені здавалися грандіозними і надто важкими. Але з початком війни я зосередився на футболі, на команді. Зрозумів, що не все так важко у Евертоні. Просто треба виходити і вигравати, доводити, що ти гідний грати.

"30 років відпрацьовую цей удар": Караваєв – про гол за збірну України та мрію для Херсона, який перебуває під окупацією

Можу розповісти історію про Шеймуса Коулмена, який капітан Евертона та збірної Ірландії. Я лише прилетів у Евертон 31 грудня. На новорічну ніч залишився у готелі один, аж раптом Шеймус мені написав: "Я знаю, як тобі важко, але я буду завжди тобі допомагати, допоки ми в клубі. Завжди розраховуй на мою підтримку". Так і було ці півроку. Шеймус – велика людина та великий капітан.

Мої батьки зараз в Києві, слава Богу, з ними все добре. Ми підтримуємо зв'язок. Мої друзі та похресники в різних куточках України, але також спілкуються зі мною. На щастя, зараз вони в безпеці, сподіваюсь, так і буде", – розповів Миколенко на прес-конференції.

"Він завжди як Термінатор": Петраков зробив це вперше, хвалять всіх окрім одного, є і докір – "це лише Вірменія"