УКР РУС

Україна – Фінляндія. Переможне завершення року. Наші оцінки

12 листопада 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців збірної України в кваліфікаційному матчі до фінальної частини ЧС-2018 проти збірної Фінляндії.

Україна здобула мінімальну перемогу в непростому поєдинку зі збірною Фінляндії в Одесі. До вашої уваги оцінки за гру футболістам нашої команди.

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій Пятов – 4

Роботи у Пятова сьогодні було не так і багато. Проте в моментах, коли його перевіряли на пильність, діяв надійно (Наприклад, момент у першому таймі з ударом головою). Грамотно займав позицію у воротах, через що вдалося уникнути пропущених голів у практично безнадійних ситуаціях.

Богдан Бутко – 5

Правий захисник традиційно багато працював на атаку. Часто взаємодіяв із Ярмоленком на фланзі, виконував гострі націлені подачі (зокрема, відмінна подача була виконана на Кравця в першому таймі, після котрої Артем влучив у стійку воріт). Його зв'язка із Андрієм Ярмоленком варта найвищих оцінок, адже те взаєморозуміння, яке вони демонстрували, створюючи моменти один для одного, приємно вражає.

Едуард Соболь – 4

Лівий захисник непогано взаємодіяв із Коноплянкою, інколи помилявся при передачах, проте грав із великим бажанням, беручи участь у розіграші комбінацій на фланзі. Так само, як і Бутко, відкривався на фланзі, але робив це не так часто і успішно, як хотілося б.

Олександр Кучер – 3,5

Незважаючи на те, що суперник не створював багато моментів біля наших воріт, Кучер ледь не "привіз" гол на рівному місці для Фінляндії. У першому таймі він жахливо помилився при передачі назад, а нападник суперника пробачив Олександра, пробивши повз ворота Пятова.

Ярослав Ракицький – 4

Крім того, що Ярослав надійно відіграв в обороні, його фірмові націлені передачі неодноразово знаходили партнерів в атаці. Ракицький намагався розпочинати атаки, що створювало додаткову гостроту поблизу воріт Фінляндії (наприклад, передача на Зінченка в першому таймі).

Тарас Степаненко – 4

Опорний півзахисник виконував роль "підношувача снарядів" для націлених на атаку партнерів. Тарас не дозволяв атакувальним гравцям Фінляндії відчувати себе вільно у своїй зоні, відбирав м'ячі, страхував і діяв надійно.

Віктор Коваленко – 3,5

Півзахисник у матчі з Фінляндією не відзначився особливо яскравими діями. Переважно створював щільність в півзахисті, підхоплював м'яча після втрат партнерів та намагався відкриватися під передачі. В моменті Фінляндії у другому таймі не зміг разом із Зінченком розібратися із нападником суперника, через що виникла небезпека поблизу воріт Пятова.

Олександр Зінченко – 3,5

Молодий атакувальний півзахисник шукав нестандартні шляхи до воріт Фінляндії, але так і не знайшов. Заробив незрозумілу жовту картку, після того, як виконав штрафний удар без дозволу рефері. Так само, як і Коваленко, недостатньо надійно діяв у центрі півзахисту, інколи втрачаючи м'яч у простих ситуаціях. На 67 хвилині його замінив досвідченіший Руслан Ротань.

Андрій Ярмоленко – 5

Правий вінгер провів відмінний поєдинок. Його дії в атаці, відкривання між лініями суперника, проходи правим флангом і зміщення в центр змушували суперників одразу в декілька гравців "накривати" Андрія. Це створювало додатковий простір для інших футболістів збірної України. Завдяки діям Ярмоленка і Коноплянки найбільш гострими були саме флангові атаки нашої команди.

Євген Коноплянка – 5

Євгену сьогодні було достатньо складно протистояти фактурним захисникам Фінляндії, які жорстко зустрічали вінгера і майже не давали йому скористатися вільним простором на фланзі. Проте Коноплянка не боявся брати гру на себе, пробивав по воротах, а його прохід і відмінний гольовий пас в першому таймі, вартий оплесків. Євген був одним із найбільш корисних гравців у складі збірної України.

Артем Кравець – 5

Форвард, як завжди, багато боровся із захисниками суперника, не шкодуючи себе, в тому числі, у повітряних дуелях. Одна із таких закінчилася ударом в стійку, а інша – розбитою головою. Безумовно, головною заслугою Артема є гол після відмінної передачі Коноплянки в першому таймі, коли він вдало відгукнувся, замкнувши пас.

Заміни:

Руслан Ротань – 4

Вийшов у другому таймі замість Зінченка і відчутно додав надійності центру півзахисту збірної України.

Віктор Циганков – без оцінки

Вийшовши замість Євгена Коноплянки на 83-й хвилині, Віктор дебютував у складі національної збірної України. Як для дебютного матчу, Циганков показав себе готовим до матчу такого рівня, не боявся брати гру на себе, виконував кутові, гостро прострілював.

Євген Шахов – без оцінки

Вийшов на 89-й хвилині матчу замість Віктора Коваленка, проте награти на оцінку не встиг.