УКР РУС

Україна – Фінляндія. Кваліфікаційний раунд ЧС-2018. Анонс

12 листопада 2016 Читать на русском
Автор: Володимир Скиба

"Футбол 24" представляє анонс кваліфікаційного матчу на ЧС-2018, в рамках якого збірна України зіграє проти Фінляндії.

Україна – Фінляндія

12 листопада, 21:45. Одеса, стадіон "Чорноморець"

Головний арбітр: Жорже Невеш Морейра де Соуза (Португалія)

Телетрансляція на каналі "Україна" та "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Нарешті збірна України проведе перший повноцінний домашній матч у відборі на Чемпіонат світу з вболівальниками та на території нашої країни. Адже з ісландцями грали при порожній трибунах, а гра з Косово вимушено пройшла у Польщі. До того ж, відвідати той матч мали змогу не більше тисячі фанів. Також це буде перший матч для Шевченка в такій атмосфері в новій ролі, де десятки тисяч людей зовсім поруч підтримуватимуть саме Україну.

Така диспозиція лише нагнітає очікування перед грою, адже виникає бажання якомога швидше побачити нову команду Шевченка. Вона вже показала нам, що може приємно дивувати своєю грою, як, наприклад, у першому таймі матчу проти Туреччини на виїзді. Команда змінюється, починає більше володіти м’ячем та намагається грати креативніше. В турнірній таблиці Україна поки йде на 3-му місці, на 2 очки відстаючи від хорватів та ісландців.

Чому у збірної Шевченка є майбутнє

Питання, яке наразі виникає до збірної України при новому тренерському штабі, стосується стабільності, як від матчу до матчу, так і під час окремо взятого поєдинку. Якщо згадати ту ж гру проти Туреччини – другий тайм і кінцівка вийшли провальними. З Косово певну частину матчу Україна не могла близько підібратись до воріт суперника та мала певні проблеми з організацією гри в атаці. Чи зможе команда Шевченка на одному рівні (і як же хочеться, щоб цей рівень був високим) провести усі 90 хвилин? Це одне із питань, відповідь на яке ми зможемо отримати у матчі з фінами.

Варто окремо зазначити, що побоювання щодо неучасті Коноплянки у матчі з Фінляндією розвіяв сам Євген, повідомивши, що має встигнути відновитися до матчу в Одесі. Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції підтвердив, що Коноплянка тренується в загальній групі та почувається добре.

Фінляндія ж, хоч і програла Хорватії (0:1) та Ісландії (2:3), могла зачепитися за очки в обох поєдинках. Особливо прикрою є виїзна поразка від ісландців, які забили два голи фінам в самій кінцівці гри. Команда Ханса Бакке грає в доволі організований футбол, намагаючись, перш за все, злагоджено діяти командно. В Одесі вони, найімовірніше, будуть грати від захисту, тому задача в українців буде не із легких.

Теему Пуккі святкує гол у ворота Ісландії

Найбільше у складі суперників слід остерігатись головного бомбардира Фінляндії – Теему Пуккі. На його рахунку 17 голів у 24-х матчах за "Брондбю" в цьому сезоні. Він же забивав ісландцям, при чому зробив це ударом головою. Цей нападник може увесь матч пресингувати захисників та знаходити моменти з нічого, створюючи додатковий тиск на оборону суперників.

Слова

Андрій Шевченко, тренер збірної України:

В стартових матчах турніру фіни повинні були домагатися більшого. Наше завдання – не фантазувати, а виходити з того, що маємо. Як слід налаштуватися на суботню зустріч з Фінляндією, не дозволивши собі навіть натяку на недооцінку, завоювати три очки – і лише після цього міркувати, яким має бути наше місце в групі.

Ханс Бакке, тренер збірної Фінляндії:

Ми дуже добре проаналізували збірну України і знаємо всі її слабкі та сильні строни. Що стосується гравців, то, на мій погляд, потрібно закрити трьох гравців – Євгена Коноплянку, Андрія Ярмоленка і Тараса Степаненко. Якщо закрити цих футболістів, в матчі з Україною можна досягати результату.

Орієнтовні склади команд

Україна: Пятов – Бутко, Кучер, Ордець, Соболь – Степаненко – Ярмоленко, Зінченко, Коваленко, Коноплянка – Кравець.

Фінляндія: Градецкі – Райтала, Араюурі, Ояла, Вайсанен – Арківуо, Лод, Рінг, Лам, Саксела – Пуккі.

Все про Фінляндію: дивне прізвисько, допінг лідера і тренер, якого звільнили через "Металург"