УКР РУС

Україна – Фінляндія. 5 "плюсів" і 5 "мінусів" матчу у вигляді GIF

13 листопада 2016 Читать на русском

"Футбол 24" аналізує дії нашої команди після матчу відбору до ЧС-2018 між збірними України і Фінляндії, ілюструючи 5 позитивних і 5 негативних особливостей поєдинку за допомогою gif-анімації.

Плюси

1. Взаємодія Ярмоленка і Бутка на правому фланзі

Неозброєним оком можна було помітити, що в матчі з фінами найбільш загрозливо і яскраво виглядав правий фланг збірної України. Швидкість дій і думки на футбольному полі у зв'язці Бутко - Ярмоленко варта найвищих оцінок. Правий захисник і вінгер чудово доповнювали один одного почергово створюючи моменти за допомогою забігань і пасів за спину захисникам Фінляндії.

2. Молодий дебютант Циганков

Тренерський штаб національної збірної України вже привчив до того, що не цурається викликати до складу команди молодих гравців. Деякі з них вже практично стали гравцями основного складу (Зінченко, Коваленко, Соболь). У матчі з Фінляндією нарешті дебютував і 18-річний вінгер "Динамо" Віктор Циганков, який вийшов замість Коноплянки наприкінці другого тайму. Дебютант не встиг запам'ятатися чимось надзвичайним, проте однозначно не зіпсував гри.

3. Командна гра, комбінаційний футбол

Ні для кого не є секретом, що Андрій Шевченко вимагає від гравців побудови гри "через пас", тобто, контролюючи м'яч і залучаючи для цього партнерів. Звичайно, дії українських футболістів в цьому плані поки важко назвати ідеальними, проте тішить їх бажання зіграти в "стіночку", комбінувати, загалом, діяти не за принципом "бий-біжи", а створювати моменти за допомогою короткого і середнього пасу. Один із таких розіграшів допоміг створити нагоду для проходу Коноплянки і гольового пасу на Кравця.

4. Результативні дії Коноплянки

Євген Коноплянка регулярно викликається до лав національної збірної. Незалежно від того, скільки ігрової практики отримує в клубі, на Євгена завжди розраховує тренерський штаб. У матчі з Фінляндією він довів, що ця довіра не випадкова і віддячив яскравою грою, а головне, результативною передачею на Кравця.

5. Кравець-боєць

Артем вийшов на поле зі стартових хвилин і традиційно багато працював на команду. Форвард "не шкодував голови", йшов у відчайдушну боротьбу і, в результаті, став автором єдиного голу. До цього він встиг вибороти собі гольову нагоду в повітрі, але влучив у стійку. В одному з епізодів матчу також отримав пошкодження голови після зіткнення з гравцем суперника.

Мінуси

1. Брак досвіду центральної ланки півзахисту Коваленко - Зінченко

Довіра Шевченка до молоді, безумовно, заслуговує на повагу. Проте в деяких епізодах зв'язці наших центральних півзахисників бракує досвіду і холоднокровності, зокрема, в захисних діях. Як приклад, можна згадати момент, коли вони удвох не змогли дати раду нападнику суперника, дозволивши йому просковзнути поміж ними і пробити по воротах Пятова.

2. Гра Соболя на лівому фланзі оборони

Після минулих матчів збірної лівий захисник збірної Едуард Соболь отримував високі оцінки експертів, перш за все, за свою сміливість у діях, як в обороні, так і при підключенні до атак. З Фінляндією Соболь був набагато менш продуктивним, аніж його партнер по протилежному флангу Бутко.

3. Чергова груба помилка Кучера в захисті

Все менш надійними стають дії в захисті Олександра Кучера. Центральний захисник "Шахтаря" інколи просто не встигав за суперником, а в окремому епізоді ледве не "привіз" гол у ворота Пятова на рівному місці, виконавши вкрай невдалий пас під тиском нападника збірної Фінляндії.

4. Неспроможність дограти матч до кінця на стабільному рівні

Одна із проблем збірної України, яка поки лишається без вирішення, це здатність, а точніше її відсутність, проводити два тайми на стабільно високому рівні. Матч із фінами не став чимось новим в цьому плані. Було помітно, що гравців деколи просто не вистачало на 90 хвилин, а це вже показує недоліки у фізичній готовності.

5. Низький відсоток реалізації гольових нагод

Не можна сказати, що українці відсиджувалися в обороні і не створювали гольових нагод. Як завжди, моментів для взяття воріт вистачало, але реалізувати вдалося лише 1 із них. На жаль, це вже поступово перетворюється в неприємну тенденцію.

Україна мінімально обіграла Фінляндію в рамках відбору до ЧС-2018. Відео гола та огляд матчу. Андрій Шевченко залишився задоволений результатом гри, а Євген Коноплянка заявив, що готовий не забивати до кінця кар’єри, якщо буде і надалі віддавати такі гольові передачі, як на Кравця. Україна – Фінляндія: найкращі миттєвості – кров Кравця, роздягання Ротаня, селфі з Кучером та усміхнені фанатки. Віктор Циганков став 5-м наймолодшим дебютантом збірної України і 3-м при Шевченку. Дивіться наші оцінки збірної України за гру проти фінів. Нелегка перемога в "атмосферній" Одесі – читайте перші підсумки матчу Україна – Фінляндія.

"Поки в голову не дасиш, діла не буде". Реакція соцмереж на матч Україна – Фінляндія